Μια γυναίκα ατενίζει χαμογελαστή τη θάλασσα. Ο ουρανός είναι γύρω της γαλανός. Φοράει άσπρα ρούχα ένα φουλάρι και μεγάλα γυαλιά ηλίου. Τα μαλλιά της είναι λευκά κοντοκομμένα. Γράφει Αλλάζεις συνήθειες ή πλευρό Βιωματικό εργαστήριο Γυναικεία ομάδα με την Κάλλι Λάσκαρη. 22 Ιανουρίου 2023 New Path by Kalli

Αλλάζεις συνήθειες ή πλευρό;

Νιώθεις σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο». 

Ο θυμός φουσκώνει μέσα σου και είσαι έτοιμη να τα κάνεις όλα γυαλιά καρφιά. Όμως γύρω σου υπάρχουν «πολύτιμα κρύσταλλα». Όλα εκείνα τα δικά σου πολύτιμα κομμάτια ζωής που πάσχισες να τα αποκτήσεις, που τα αγαπάς, που δεν θες να τα χάσεις. 

Νιώθεις τον αυχένα σου να υποφέρει από το βάρος της σιωπηρής αγωνίας, που τόσα χρόνια σε κρατά εγκλωβισμένη και ακίνητη. Έχεις διαρκώς την αίσθηση ότι είσαι ξεχασμένη σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Σαν κάτι να σου λείπει και πιστεύεις ότι δεν έχεις επιλογή.

Δεν μιλάς. Δεν αντιδράς. Δεν απαντάς. Δεν ζητάς. Κρατάς την ανάσα σου.

Αφήνεις τα πράγματα να έρθουν μόνα ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κάλα, ότι θα καταφέρεις να πάρεις ανάσα. Δεν θες να χαλάσει η τάξη της καθημερινότητας. Ζεις και πιστεύεις πως αυτό είναι αρκετό. Ζεις. Και λες ότι αν είχε πραγματικά σημασία, τότε όλα θα άλλαζαν ως δια μαγείας. Ζεις. Φοβάσαι και αλλάζεις πλευρό. Ζεις. 

Μέχρι την στιγμή που ο φόβος που κρύβεται μέσα σου γίνεται εμπόδιο. Ζεις. Σαν να ζεις. Και τότε σπάει το πέπλο και καταλαβαίνεις ότι όσο ζεις καταπίνοντας τον φόβο σου, τόσο αυξάνεται και ο θυμός σου. Όλα σου φταίνε, μα κυρίως ο ίδιος σου εαυτός. Ζεις σε μια αλήθεια που δεν θες πια να την ζεις. Δεν θες πια απλά να αλλάζεις πλευρό. Θες να αλλάξεις την ζωή σου.

Τότε νιώθεις να πέφτει για άλλη μια φορά πάνω στους ώμους σου το βάρος των αποφάσεων και των επιλογών. Πως θα βρεις τον τρόπο για να αλλάξεις τα πράγματα χωρίς να τα διαλύσεις όλα; Τι θα συμβεί αν ακολουθήσεις τα όνειρα σου; αναρωτιέσαι. Όλοι σε έχουν πείσει πως τα όνειρα δεν είναι για γυναίκες με τη δική σου ηλικία, με το δικό σου σώμα με τις δικές σου γνώσεις. Και στο κάτω κάτω είσαι μάνα τι άλλο θέλεις; 

Το άγνωστο ασκεί μια γοητεία, αλλά είναι τόσο τρομακτικό και τόσο απρόσιτο συγχρόνως. Ύστερα υπάρχει και εκείνη η φωνή μέσα σου, που σου υπενθυμίζει ότι είναι εγωιστικό που τολμάς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες. Γυναίκα εσύ, είναι δυνατόν να θες να διαφέρεις, να απελευθερωθείς από τους ρόλους των σωστών γυναικών; Τι θα πουν τα παιδιά σου; Η οικογένεια σου; Ο κύκλος των φίλων σου; Οι συνάδελφοι στην δουλειά;

Μοιάζει αδιέξοδο χωρίς κανένα σημείο διαφυγής. Τα ερωτήματα και τα εμπόδια στοιβάζονται σαν ασιδέρωτα ρούχα μπροστά στην πόρτα. Και ένα τεράστιο ΠΩΣ δίπλα στο κάθε πουκάμισο που θέλει σιδέρωμα. Πως να αλλάξω; Πως να φύγω; Πως να τους αφήσω; Αφού με χρειάζονται… Αν φύγω όλα θα καταρρεύσουν. Πως θα ζήσω; Πως θα αντέξω μόνη μου; ΠΩΣ;

Τι θα συμβεί όμως αν στην θέση του ΠΩΣ βάλεις ένα ΓΙΑΤΙ. Ίσως τότε η συζήτηση με τον εαυτό σου να πάρει άλλη τροπή.

 • Γιατί θέλεις αυτή την αλλαγή;
 • Γιατί την χρειάζεσαι; 
 • Γιατί είναι σημαντική για σένα;
 • Γιατί το να αλλάξεις είναι σημαντικό και για τους γύρω σου, τι θα προσφέρει σε σένα και σε εκείνους;
 • Γιατί δεν κάνεις ούτε ένα βήμα, τι είναι εκείνο που σε σταματά; 
 • Γιατί τα «πολύτιμα κρύσταλλα σου», εκείνα που φοβάσαι μήπως σπάσουν αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να ακολουθήσει την καρδιά σου, πρέπει να χαθούν;
 • Γιατί είναι τόσο εύθραυστα που σε εμποδίζουν να ακολουθήσεις τα όνειρα σου;
 • Γιατί έχουν μεγαλύτερη σημασία από εσένα;
 • Γιατί τα όνειρα σου δεν έχουν θέση μέσα στην δική σου καθημερινότητα;
 • Γιατί έβαλες τις ανάγκες σου σε αναμονή;
 • Γιατί σταμάτησες να ζητάς αυτό που χρειάζεσαι;
 • Γιατί διαβάζεις αυτό το κείμενο σήμερα;

Βρες υποστήριξη στα ερωτήματα

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να μιλήσει για όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Έλα να φτιάξουμε μαζί μια πόρτα που θα σε οδηγήσει έξω από το δωμάτιο των υπερβολικών απαιτήσεων των άλλων. Υπάρχει θέση σε αυτό τον κόσμο για την δική σου φωνή. Υπάρχει καθημερινότητα που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να γίνεσαι χίλια κομμάτια. Μπορούν τα δύσκολα να γίνουν πιο ήπια και πιο βατά. Κοίτα γύρω σου, υπάρχουν και άλλες γυναίκες που θέλουν να περπατήσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Έλα στην παρέα των γυναικών που έμαθαν να ορίζουν την ζωή τους με στοργή, κατανόηση και δυναμισμό. Κατάφεραν να αλλάξουν συνήθειες στον τρόπο σκέψης και στους χειρισμούς της ζωής επειδή εμπιστεύτηκαν τον εαυτό τους. Η συναναστροφή με γυναίκες που χαμογελούν με αυτοπεποίθηση είναι το μυστικό συστατικό που δίνει δύναμη στα φτερά μας. 

Δώσε στον εαυτό σου το δώρο να συμμετέχεις σε μια ομάδα γυναικών που έχουν τα ίδια ερωτήματα με εσένα. Αξίζεις αυτό το προνόμιο! Το κέρδισες με κάθε κύτταρο του κορμιού σου. Με κάθε ξενύχτι τότε που φρόντιζες εσύ για όλα!

Ζήσε την εμπειρία μιας 3ώρης βιωματικής συνάντησης, με φυσική παρουσία, μαζί με γυναίκες που είναι ικανοποιημένες από την ζωή τους. Μοιράζονται γνώσεις, τρόπους, προτάσεις, μυστικά και μεθόδους που ενδυναμώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γυναικείας προσωπικότητας. 

Το περιβάλλον είναι φιλικό και ο χώρος προστατευμένος από λογοκρισία και ενοχές. Η Κάλλι Λάσκαρη, καθοδηγεί τον ρυθμό της συζήτησης και υφαίνει τα νήματα της γυναικείας δύναμης που βρίσκονται σε λήθαργο. Μαζί με την Αρετή Βάσσου δίνουν στα τέρατα που ρουφάνε την διαύγεια του μυαλού μας, λίγο ζεστό γάλα και τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Νιώσε άνετα μέσα στις αλλαγές

Ναι, μπορείς! Αυτό θέλουμε να περιμένεις με το που θα μπεις στην ομάδα. Στήριξη και συμπαράσταση από μια ομάδα υπέροχων γυναικών, ακριβώς σαν και εσένα. Δύναμη και κατανόηση για να βγεις από το όποιο «αδιέξοδο» της ζωής σου. Ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση για να βρεις τις λύσεις, που ταιριάζουν σε σένα προσωπικά και σου επιτρέπουν να κοιμάσαι γαλήνια τα βράδια. Ήρθε η ώρα να θυμηθείς ότι η ζωή είναι δική σου, και ότι έχεις δικαίωμα μόνη σου να αποφασίσεις πως θα την ζήσεις.

Αφήνουμε έξω από την πόρτα

Την οποιαδήποτε μορφής κριτική και δήθεν «συμπόνια», καθώς όλες είμαστε στον ίδιο δρόμο. Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο οδηγιών για την ζωή, ούτε μαγικές λύσεις και βήματα με έτοιμες συνταγές. Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική, είναι διαφορετική και της αξίζει να έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων της. 

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να ζούμε τη ζωή που ξεδιψά τις βαθύτερες πτυχές της ύπαρξης μας, σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να απολογούμαστε για τις απαιτήσεις μας. Τολμούμε να πορευόμαστε με τον μανδύα της γυναικείας δύναμης και με το κεφάλι ψηλά, επειδή μας αρέσει ο ήλιος στην κορυφή. 

Κράτησε μόνο τα σημαντικά

Εμείς θα σου δώσουμε όλη μας την προσοχή. Και μια σειρά από εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τους μηχανισμούς που σε οδηγούν στις αποφάσεις που παίρνεις. Με άλλα λόγια θα ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει άπλετο φως μέσα στα δωμάτια που περπατάς μόνη σου. Μέσα στην συζήτηση θα ακουστούν όλοι οι δοκιμασμένοι τρόποι που θα ακονίσουν την δεξιότητα επικοινωνίας των δικών σου αιτημάτων και αναγκών.

Θα ξηλώσουμε ήρεμα τον ιστό της αυτοκριτικής και της ενοχής. Μετά θα τινάξουμε από πάνω μας την σκόνη από τις απαιτήσεις όλων των άλλων για να ακουστεί ξεκάθαρα αυτό που εσύ χρειάζεσαι. Δεν είσαι μόνη σου σε αυτό το δρόμο. Είμαστε μαζί. Ολες μαζί. Ενωμένες.

Οι τεχνικές που θα δοκιμάσουμε θα δώσουν οξυγόνο στις προσωπικές σου ενδυναμωτικές πεποιθήσεις. Και επιτέλους θα αποδεχτούμε το δώρο της βαθιάς επίγνωσης και αποδοχής. Ετσι βρίσκουμε τον δρόμο μέσα στο δάσος της ενήλικης ζωής. Ναι, είναι εφικτό! Ναι, γίνεται! Φτάνει να είμαστε παρούσες, με όλες τις αισθήσεις μας, σε κάθε στιγμή που αναπνέουμε.

Αλλάζω με κάθε μικρό βήμα

Αν θέλεις να ξέρεις που βρίσκεσαι κάθε στιγμή, τότε χρειάζεται να κοιτάς με τα δικά σου μάτια, προς την κατεύθυνση που θες να πας. Και να χρησιμοποιείς μόνο τα δικά σου πόδια, σε κάθε βήμα της διαδρομής. Εμείς θα σου παρέχουμε το χάρτη και εσύ θα διαλέξεις την δική σου διαδρομή. Είδες τελικά που όλα μπορούν να αλλάξουν χωρίς να καταστρέψεις τα πάντα; 

Αν περιμένεις να ακούσεις παραμύθια ότι όλα θα πάνε καλά, τότε καλύτερα να μην έρθεις. Στην πραγματική ζωή βιώνουμε μια αδιάκοπη αλληλουχία από ανατροπές, πολύ μακρυά από την Χώρα Του Όλα Πάνε Υπέροχα. 

Εμείς πιστεύουμε βαθιά στην έμφυτη Δύναμη των Γυναικών που μπορούν να μετατρέπουν όλα τα ανάποδα του κόσμου σε υπέροχες στιγμές και ιστορίες γεμάτες αγάπη και σοφία. Είμαστε πάντα έτοιμες να κάνουμε ότι χρειάζεται για να δώσουμε ζωή σε ό,τι θεωρούμε σημαντικό. Οι εύκολες λύσεις και οι σωτήρες που θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη της δικής μας ζωής, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.

Έχεις την δύναμη μέσα σου για να κινητοποιήσεις την αποφασιστικότητα και την επιμονή που χρειάζεσαι για να κάνεις εκείνες τις αλλαγές που αξίζουν τον κόπο. Όλα έχουν κόστος, ακόμα και το να παραμείνεις ακίνητη. Η ουσία βρίσκεται στην αλήθεια που αντέχεις να παραδεχτείς. Οι επιλογές είναι μπροστά σου, καθώς και το δικαίωμα να επιλέξεις την αδράνεια. Όλα είναι μια επιλογή, ακόμα και η άρνηση να επιλέξεις. Μαζί θα περπατήσουμε πέρα από τα όρια που σε έχουν κάνει να πιστέψεις ότι δεν έχεις πια καμία επιλογή.


Τι θα έλεγες λοιπόν να δοκιμάσεις αυτή την ξεχωριστή εμπειρία;

Κλείσε θέση στο βιωματικό εργαστήριο, που θα γίνει με φυσική παρουσία, στο φιλόξενο χώρο του New Path by Kalli. Mαζί θα μοιραστούμε γνώσεις, τρόπους, προτάσεις, μυστικά και μεθόδους που ενδυναμώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γυναικείας προσωπικότητας. 

Στην θέση του καπετάνιου βρίσκεται η Κάλλι Λάσκαρη, καθοδηγώντας το εργαστήριο και υφαίνοντας τα νήματα της γυναικείας δύναμης που βρίσκονται σε λήθαργο. Σε αυτό τον κύκλο θα κρατήσουν το τιμόνι του πλοίου μαζί με την Αρετή Βάσσου.

 • Ημερομηνία: Κυριακή 22 Ιανουρίου 2023
 • Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.
 • Ώρα λήξης: 14:00 μ.μ.
 • Γλώσσα: Ελληνικά.
 • Τοποθεσία: New Path by Kalli, Φορνέζη 40, 17675 Καλλιθέα
 • Οργάνωση: Κάλλι Λάσκαρη
 • Συνομιλήτρια: Αρετή Βάσσου
 • Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 12 άτομα
 • Κόστος συμμετοχής:  80€ συν ΦΠΑ

Λίγα λόγια για την Κάλλι Λάσκαρη

Η Κάλλι Λάσκαρη ίδρυσε το New Path by Kalli το 2009.  Eίναι Women Empowerment Coach, Life & Relationship Coach και ως σκοπό της ζωής της έχει να μάθει τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους, να νιώθουν επαρκείς και δυνατές, και να λένε ΝΑΙ στα θέλω τους. Τους δίνει τα εφόδια για να βρουν το δικό τους μονοπάτι. Έχει οργανώσει πάνω από [100] βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης γυναικών και έχει υποστηρίξει συμβουλευτικά ως Business Coach πολλές γυναίκες επαγγελματίες σε περιόδους κρίσεων ή επαγγελματικής μετάβασης. Επιπλέον είναι ενεργή mentor σε γυναίκες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον κλάδο του life coaching. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website: https://www.newpathbykalli.gr/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kalli-laskari/

Λίγα λόγια για την Αρετή Βάσσου

Η Αρετή Βάσσου δημιούργησε το IDEADECO SEO Copywriting Agency το 2000. Παρέχει υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου, copywriting, SEO, Web Design και εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων σε εταιρείες και οργανισμούς.  Ξεκίνησε την καριέρα της στο digital marketing από την Google και τα τελευταία 20 χρόνια, συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Με το laptop της έχει ταξιδέψει σε 191 χώρες. Έχει εκδώσει βιβλία και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε περισσότερα από 500 Συνέδρια, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχει δημιουργήσει τα Content Creators Coffee Meetups, τα Content Creators Workshops και το Greek Online Content Creators Association - GOCCA. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website: www.ideadeco.co, www.aretivassou.com 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/aretivassouideadeco/ 


Σημαντικές πληροφορίες

Οι συμμετέχουσες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα τύπο εγγραφής ήχου, βίντεο, εικόνας και αναπαραγωγής κειμένου χωρίς την έγγραφη άδεια μας. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, το εργαστήριο θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

Η συνάντηση γίνεται σε κλειστό χώρο και ακολουθούμε τις τρέχουσες οδηγίες προστασίας κατά του COVID-19.

Η συμμετοχή σε ανήλικους και παιδιά δεν επιτρέπεται.

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται.

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου Εργαστηρίου: Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση, διατήρηση και επεξεργασία των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων για την ομαλή λειτουργία του εργαστηρίου (όνομα, επίθετο, email, τηλέφωνο, ιστοσελίδα, blog, social media). Επιπλέον, αποδέχεστε τη δημοσίευση των φωτογραφιών & βίντεο που σας συμπεριλαμβάνουν, στα ψηφιακά κανάλια των εταιρειών Newpathbykalli.gr και ideadeco.co καθώς και των επιλεγμένων χορηγών. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


«Με την πάροδο του χρόνου η ενστικτώδης φύση της θηλυκότητας λεηλατήθηκε, αναχαιτίστηκε και έπεσε θύμα κακοποίησης. Στην προσπάθεια να αποδείξουμε την αυτονόητη ισότητα μας με τους άντρες χάσαμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν ξεχωριστές και ιδιαίτερες, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση λιγότερες ή πιο αδύναμες».

Γράφει η Clarissa Pinkola Estes στο βιβλίο της «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» που μιλάει για τη γυναικεία φύση.


Επικοινωνία

 • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

 • Τ. 2109577132

 • Κ. 6947265030

 • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2020

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041