ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ! ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΩΣ ΨΑΞΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!

Και μην βιαστείς να μου πεις «Τρελάθηκες, άλλα έλεγες εχτές». Το ξέρω! Η πρόταση ακούγεται ανάποδη, αλλά δεν είναι. Βλέπεις σήμερα μιλάμε για το μέλλον, μιλάμε για το όνειρο εκείνο που φοβάσαι ακόμα και να το αρθρώσεις. Μιλάμε για τα σχέδια σου, για τις φιλοδοξίες σου.

Πολλές φορές οι λέξεις και οι προτάσεις μπορεί να μοιάζουν ίδιες, είναι όμως διαφορετικές, ανάλογα από τη θέση που τις κοιτάς. Πράγματι για κάτι που έχει ήδη συμβεί, το σημαντικό είναι να βρεις τον τρόπο που θα το κάνεις να σου δώσει το καλύτερο στο σήμερα, άρα σημαντικό για σένα είναι το πώς.

Όταν όμως ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις κάτι, πρέπει να ξέρεις το «γιατί το θέλεις»! Ιδίως αν αυτό που σκέφτεσαι είναι έξω από τα συνηθισμένα και φοβάσαι! Σίγουρα τότε σου χρειάζεται, να ξέρεις για πιο λόγο το θέλεις, τι θα σου προσφέρει;

Σταμάτα λοιπόν για μια στιγμή, να σκέφτεσαι τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και δώσε στον εαυτό σου το χώρο και τον χρόνο να σκεφτεί, τι θα σου προσφέρει εσένα αυτό! Ποιος θα γίνεις αν το πετύχεις. Βρες το κίνητρο σου, την κινητήρια δύναμη σου. Αν δεν μπορείς τότε ίσως αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις, να μην είναι αυτό που θέλεις πραγματικά και καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς, γιατί όσο και να το έχεις οργανώσει δεν θα έχει ψυχή.

Είναι λίγο σαν να έχεις ένα πολύ ωραίο αμάξι, γυαλισμένο, έτοιμο να ταξιδέψει, φορτωμένο όνειρα και ελπίδες, αλλά δεν ξέρεις που θέλεις να πας, δεν ξέρεις καν αν θες να ταξιδέψεις.

Αξίζει να ανακαλύψεις τι είναι εκείνο που θα σε κάνει να πολεμήσεις με νύχια και με δόντια για να πετύχεις. Αν ξέρεις την αξία που θα έχει αυτό για σένα τότε σίγουρα θα βρεις το κουράγιο να βγεις από την ασφάλεια σου και να ρισκάρεις κάτι καινούργιο. Θα βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις ακόμα και όταν όλα δεν θα είναι ρόδινα.

Ναι, ξέρω εκείνο το «πώς» έρχεται και κάθεται στο λαιμό σου και το έχεις έτοιμο να μου το πετάξεις. «Μα πως; Τι και αν ξέρω τι θέλω και ΓΙΑΤΙ το θέλω, άμα δεν ξέρω το πώς να το κάνω ή τι μπορώ να κάνω; Δεν γίνεται!». Στην ουσία αυτό που θες να πεις είναι ότι αυτό που λαχταράω φοβάμαι ότι δεν γίνεται, δεν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, άρα ας δω πρώτα τι μπορώ και μετά βλέπουμε. Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά δεν δουλεύει έτσι.

Αν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου θα δεις ότι κάθε φορά που κάτι το ήθελες πραγματικά το κατάφερνες, γιατί απλά τίποτα δεν σε σταματούσε, ούτε τα δικά σου τα λάθη. Η απάντηση στο γιατί οφείλει να είναι βαθιά και ουσιαστική τότε το ξέρεις και το ξέρω ότι τίποτα δεν σε σταματά.

Η Byron Kate έχει μια περίεργη φράση που με παίδεψε πολύ να την κατανοήσω, «Πως ξέρεις ότι κάτι δεν σου είναι απαραίτητο στη ζωή σου; Απλά γιατί δεν το έχεις!» λέει. Όταν την διάβασα για πρώτη φορά ομολογώ ότι θύμωσα πολύ. Έλα όμως που είχε κολλήσει σαν τσίχλα, στο μυαλό μου και δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Κάθισα λοιπόν πραγματικά και έβαλα κάτω όλα εκείνα που έλεγα ότι ήθελα στη ζωή μου και δεν τα είχα και τότε συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο. Γιατί για όσα είχα ένα δυνατό ΓΙΑΤΙ, για όσα ήξερα ότι μου ήταν απολύτως απαραίτητα, δεν υπήρχε τρόπος να με σταματήσεις από το να τα αποκτήσω.

Σε προσκαλώ λοιπόν να γράψεις όλα αυτά που θεωρείς ότι θέλεις και δεν τα έχεις και να βρεις το λόγο που πιστεύεις ότι σου είναι απαραίτητα και αν παρόλα αυτά δεν βρίσκεις τον τρόπο να τα φέρεις στη ζωή σου, έλα να με βρεις! Προσφέρω μια προσωπική συνεδρία σε όποιον έχει κάτι που ξέρει γιατί το θέλει πραγματικά και ουσιαστικά, και δεν μπορεί να βρει πως να το φέρει στη ζωή του.

Και μην ξεχνάς η Ζωή είναι υπέροχη και αξίζει να την ζεις με πάθος.

Όπως πάντα θέλω να μάθω πως σας φάνηκε το άρθρο αυτό. Μη διστάσετε να αφήσετε τις παρατηρήσεις σας στα σχόλια από κάτω και αν θέλετε να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα σαν και αυτό και να μαθαίνεται πρώτοι τα νέα μου γραφτείτε στην mail list.