Υπάρχουν κάποιες στιγμές που θα ήθελες να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Νιώθεις να βουλιάζεις στο «Δεν ξέρω ποια είμαι», «Δεν ξέρω τι θέλω», «Απλά δεν ξέρω και άφησέ με ήσυχη»...

Βρίσκεις τον εαυτό σου να κοιτάζει το Facebook, το Instagram με τις ώρες χαζεύοντας ή να παρακολουθεί τη μια σειρά πίσω από την άλλη στο Netflix και νιώθεις τη μιζέρια σου να ανεβαίνει στο κόκκινο σκεπτόμενη ότι όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν... εκτός από σένα.

Ξέρεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις, αλλά δεν έχεις κουράγιο ούτε να κουνηθείς. Νιώθεις απίστευτη κούραση και το μυαλό σου έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι μήπως έχεις κατάθλιψη.

Η χειμερινή περιπέτεια και ο convid-19 έκαναν αυτό το συναίσθημα, τουλάχιστον για μένα πιο δυνατό από ποτέ. Κλεισμένοι μέσα, με τον φόβο να παραμονεύει σε κάθε άγγιγμα, μου ήταν δύσκολο να βρω το κουράγιο να κάνω επόμενο βήμα, όσο και αν καταλάβαινα ότι το χρειαζόμουν περισσότερο από ποτέ.

Το «κουμπί» επανεκκίνησης μου είχε χαλάσει και το μόνο που γινόταν κάθε φορά που πίεζα τον εαυτό μου να κάνει κάτι ήταν να γεμίζω ενοχές και τύψεις.

Γιατί να προσπαθώ και να ξαναπροσπαθώ; Το έβλεπα μάταιο. Μέχρι που με «κτύπησε» η σκέψη ότι αυτό που πήγαινε λάθος ήταν ότι προσπαθούσα υπερβολικά πολύ.

Προσπαθούσα.. δεν έκανα.

Σταμάτησα λοιπόν και έδωσα στον εαυτό μου χρόνο και χώρο να καταλάβει αρχικά τι του συμβαίνει. Χρόνο που πίστευα ότι δεν είχα. Όμως τίποτα δεν μπορείς να κάνεις αν δεν κάνεις πρώτα παύση να αναγνωρίσεις που πραγματικά βρίσκεσαι.

Και μετά επέστρεψα στα βασικά που είχα «μάθει» εδώ και χρόνια. 

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ότι όλοι έχουμε αυτή την φαντασίωση ότι αυτά που έχεις ακούσει τα ξέρεις. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι αν κάτι δεν το χρησιμοποιείς δεν το ξέρεις. 

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα πάλι από την αρχή και αποφάσισα να δω την κατάσταση όπως ακριβώς ήταν. Χωρίς γκρίνιες και γιατί να μου συμβεί εμένα αυτό;

Τελικά τα πράγματα δεν ήταν τόσο κακά, είχαμε κάποιες «ζημιές», αλλά ήμασταν όλοι γεροί. Λίγο στραπατσαρισμένοι ψυχικά, αλλά υγιείς. Τα οικονομικά μας είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες, αλλά ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι ήμασταν και με λίγη προσπάθεια θα βγούμε από το πηγάδι. Από την άλλη είχαμε τον χρόνο να ξεκαθαρίσουμε τι ήταν περιττό και τι απολύτως απαραίτητο και αυτό ήταν στα «συν».

Είχε έρθει λοιπόν η ώρα της επανεκκίνησης.

Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος παρουσιάζεται ο δάσκαλος!!

Και εκεί παίρνω ένα μήνυμα από μια καλή φίλη ότι ο Anthony Robbins κάνει ένα free 7ήμερο coming back, όλως τυχαίως. Ναι, είπα γιατί όχι καιρό έχω να τον παρακολουθήσω και με λίγο κρύα καρδιά ξεκίνησα να τον ακούω.

Ξέρω αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν όλα αυτά με εσένα. Έχουν όμως πίστεψέ με.

Σκέψου πόσες φορές έχεις προσπεράσει μια ευκαιρία ή την ακολούθησες με μισή καρδιά και μετά είδες να αλλάζει η ζωή σου ή να βρίσκεις αυτό που έψαχνες να βρεις.

Και εκεί που είχα αρχίσει να μουρμουρίζω «έλα μωρέ αυτά τα ξέρω» (σου είναι γνώριμο;) εκεί ο Tony ανακοινώνει ότι θα κάνει το πρώτο UPW virtual λόγω του Covid-19. Και άρχισα να ουρλιάζω από χαρά.

Δεν ξέρω αν ξέρεις τη δουλειά του, δεν ξέρω καν αν τον ξέρεις, εγώ τον αγαπώ, και αν σήμερα είμαι life coach το χρωστάω σε εκείνον και ας μην το ξέρει Μου έδειξε ότι αξίζει να ζεις τη δική σου ζωή και να την ζεις με πάθος (και ας το ξεχνάω καμιά φορά) και το να συμμετέχω σε Unrealise the Power Within ήταν ένα μεγάλο όνειρο. Και να που τώρα ερχόταν εκείνος στο σπίτι μου. Δεν γινόταν να το χάσω.

Μη με ρωτήσεις πως τα κατάφερα, αλλά έχω ένα εισιτήριο για το event στα χέρια μου. Γιατί όπως λέει και η Byron Kate με μικρή παράφραση «πως ξέρεις ότι κάτι το χρειάζεσαι είναι γιατί το έχεις στη ζωή σου». ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ και είμαι ευγνώμων.

Η επανακκίνηση

Και τι είναι τώρα το πρώτο που ζητά ο Tony και πριν καν ξεκινήσει το UPW. 

Τι σου ζητάει να κάνεις για να προετοιμαστείς;

Σου ζητάει να κάνεις μια δυναμική επανεκκίνηση. Να γεμίσεις τον εαυτό σου ενέργεια κάνοντας καθημερινά μια 15λέπτη άσκηση.

BINGO!!!!

Ζήτα και θα λάβεις. 

Όμως αυτό που είναι σημαντικό είναι και να μοιράζεσαι και εγώ θα μοιραστώ αυτή την επανεκκίνηση μαζί σας Βήμα βήμα και θα σας οδηγήσω και στον ίδιο για να το ακούσετε από πρώτο χέρι.

Αναπνοές 

Όλα ξεκινούν συγκεντρωμένη, καθιστή, χαλαρή και συγκεντρωμένη. 

Και αρχίζει με αναπνοές. Όχι απλές αναπνοές. Αναπνοές με ένταση με δύναμη, με ζωντάνια. Συμμετέχει ολόκληρο το σώμα σου. Τα χέρια σου ανεβαίνουν ψηλά σε κάθε εισπνοή και κατεβαίνουν σε κάθε εκπνοή. Ξανά και ξανά, 30 φορές χωρίς διακοπή και μετά ... ηρεμία και παρατήρηση, αποδεχόμενη ότι συμβαίνει στο σώμα σου, ότι αισθάνεσαι. Μένεις λοιπόν ακίνητη λίγα λεπτά 

Και μετά ξεκινάς από την αρχή την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά 3 φορές.

Έτσι ο οργανισμός σου οξυγονώνεται και η κίνηση σε ενεργοποιεί. 

Οραματισμός 

Τώρα μένεις ακίνητη και οραματίζεσαι 3 διαφορετικές στιγμές για τις οποίες είσαι ευγνώμων. Τις φέρνεις μπροστά σου, μία τη φορά. Ξεκάθαρες, να τις ζεις ξανά πλημμυρίζοντας ευγνωμοσύνη, που την νιώθεις με όλο σου το σώμα. 

Μην σκεφτείς ότι είναι εύκολο, δεν είναι, το μυαλό περιπλανιέται, θέλει συγκέντρωση να μείνεις στη στιγμή και να την απολαύσεις. 

Γεμάτη ευγνωμοσύνη και σε επαφή με το συναίσθημα σου ελεύθερο

Όπως λέει ο ίδιος η ευγνωμοσύνη είναι το αντίδοτο του φόβου όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη δεν νιώθεις φόβο και θυμό, ακόμα και αν προσπαθείς.

Και κλείνεις με έναν οραματισμό για κάτι «τυχαίο» που σου άλλαξε τη ζωή. Ίσως όταν συνάντησες τον άνθρωπο της ζωής σου ή την καλύτερη σου φίλη. Όταν είδες ένα σύμβολο που σε έκανε να αποφασίσεις κάτι σημαντικό. Δεν έχει σημασία. 
Σημασία έχει να το νιώσεις, να πανηγυρίσεις ότι η ζωή συμβαίνει για σένα και όχι εναντίον σου.

Μοιράσου το φως! 

Αυτή είναι μια άσκηση τη λατρεύω γιατί είναι απόλυτα θεραπευτική.

Τώρα νιώθεις να σε πλημμυρίζει φως λευκό, χρυσό ή το μπλέ του πάγου. Να σε γεμίζει, κατεβαίνοντας σιγά σιγά μέσα στο σώμα σου, να σε ενώνει με το κέντρο της γης. Και μετά να κινείται ξανά προς τα πάνω με δύναμη και πάλι κάτω, μέχρι να νιώσεις ότι κολυμπάς σε αυτή την λευκή ή μπλε ή χρυσή ακτίνα που σε γεμίζει δύναμη και σε θεραπεύει. Να τη νιώσεις σε ολόκληρο το σώμα σου. 

Και αφού γεμίσεις φως αρχίζεις να το μοιράζεις γύρω σου στους ανθρώπους που αγαπάς, στους συγγενείς και φίλους, στους συναδέλφους στους πελάτες σου, στην γειτονιά, στην πόλη, στη χώρα, στον πλανήτη ολόκληρο. Θεραπεύοντας και ενδυναμώνοντας. 

Γιατί ότι μοιράζεσαι πολλαπλασιάζεται.

Και γεμάτη δύναμη πανηγυρίζεις τη ζωή.

​Οραματισμός στόχων!

Μέσα σε αυτή την ενέργεια βρίσκεις 3 στόχους σου και τους οραματίζεσαι σαν να τους έχεις πάρει ήδη. Έναν κάθε φορά, να τον δεις ολοκληρωμένο, να δεις τον εαυτό σου πως αισθάνεται, τι σκέφτεται, τι λέει, με ποιους είναι. 

Και αυτή τη φορά να πανηγυρίσεις πραγματικά για ότι έχεις ήδη καταφέρει.

Αν διάβασες έως εδώ και τώρα σκέφτεσαι «έλα μωρέ αμερικανιές, σιγά τώρα» σου έχω μια πρόκληση.

Δοκίμασε το για 10 μέρες στην σειρά, χωρίς να το αμφισβητήσεις. 

Στο κάτω κάτω τι έχεις να χάσεις. Κάντο απλά αλλά κάντο ολόκληρο μέχρι το τέλος. Ότι και αν σου λέει το λογικό σου μυαλό. Κανε το για σένα

Α και πριν σκεφτείς ότι δεν έχεις χρόνο τώρα, ότι θα το κάνεις αργότερα όταν θα μπορείς. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή. Διαρκεί 15 λεπτά και μόνο, και αν δεν μπορείς να δώσεις 15 λεπτά από την ημέρα σου για να την γεμίσεις ενέργεια, τότε σκέψου τι μπορεί να αλλάξει στη ζωή σου;

Αφήνω τον Tony να σου τα πει ο ίδιος

Prime Your Brain To Be Its Best

Αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις και θέλεις, είμαι εδώ για να μοιραστούμε την εμπειρία. Τι ένιωσες; Τι άλλαξε; Τι έτυχε;

Αν πάλι έχεις ένα δικό σου τρόπο επανεκκίνησης θα χαρώ να τον ακούσω. Έλα να τα πούμε την Κυριακή στις 11:00 είτε στο ΖΟΟΜ ή είτε παρακολουθώντας μας live μέσα από την σελίδα του New Path by Kalli στο Facebook. 

Ναι και αυτή την Κυριακή όπως κάθε Κυριακή στις 11:00 πίνουμε παρέα καφέ και συζητάμε θέματα που σε βοηθούν να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Αν το άρθρο αυτό σε βοήθησε και νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσει και άλλους μοιράσου το. Στόχος είναι να βρούμε όσοι περισσότεροι γίνεται τον δρόμο της επιστροφής στην δύναμη μας και την θετική μας ενέργεια. 

Αν θες να παίρνεις νέα μου κάνε like στη σελίδα μου στο facebook, έλα μαζί μου στο Instagram και αν δεν έχεις γραφτεί ακόμα στην mail list μου κάντο τώρα και μπες στην κοινότητα του New Path του δρόμου για να ζήσεις τη ζωή όπως εσύ ονειρεύεσαι.

Γιατί η ζωή είναι υπέροχη και αξίζει να την ζεις με πάθος.

Έλα σε περιμένω.