Η ανάγκη να συγχωρέσεις... και άλλοι μύθοι

Η ανάγκη να συγχωρέσεις.. και άλλοι μύθοι

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 - 18.30

Η συγχώρεση περιβάλλεται από πολλούς μύθους. Δεν την δίνεις γιατί στη ζητάει κάποιος ή στην απαιτεί κάποιος. Δεν είσαι κακός άνθρωπος γιατί δεν μπορείς να συγχωρέσεις.

Δεν είναι υποχρέωση, είναι επιλογή, και όπως λέει και  Harriet Lerner μερικές φορές συγχωρείς τον άλλον τόσο όσο να αντέχεις να βρίσκεσαι μαζί του στον ίδιο χώρο. Η συγχώρεση δεν σε κάνει να ξεχάσεις αυτό που σε πλήγωσε. Αυτός είναι  ένας  μύθος που σε κάνει  να νιώθεις ενοχή γιατί φαίνεται να αρνείσαι να συγχωρέσεις τον άλλον εφόσον δεν ξεχνάς αυτό που συνέβη.

Αλλά  η συγχώρεση αφορά εσένα  σε βοηθάει να απελευθερωθείς, όχι να ξεχάσεις, και αν υπάρχει ένα κομμάτι σου που θυμάται, αυτό είναι οκ. Σημασία έχει να μην μένεις εκεί κολλημένη.

Η συγχώρεση δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο άνθρωπο, δεν είναι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, είναι αυτό που ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις (αν το θέλεις) και δεν είναι κάτι απλό, είναι μια μακροχρόνια και εύθραυστη διαδικασία.

Τι να περιμένεις από αυτό το workshop

Η συνειδητοποίηση είναι η μισή διαδρομή, έλεγε η δασκάλα μου. Το να βρεις τι σε εμποδίζει να συγχωρέσεις τον άλλον μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί του.

Παρέα θα βρούμε τι είναι εκείνο που κάνει μια συγχώρεση δυνατή και κυρίως θα αποδεχτούμε ότι μπορεί να συγχωρέσεις τον άλλον τόσο όσο να μπορείς να συνεχίσεις να χωράς στον ίδιο χώρο μαζί του και αυτό να είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Θα κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να συγχωρείς τον ίδιο σου τον εαυτό και κυρίως θα ξεκαθαρίσουμε ότι το συγχωρώ δεν σημαίνει ξεχνώ. Θα μιλήσουμε για τα είδη της συγχώρεσης και τι δεν είναι συγνώμη. Και τέλος θα μιλήσουμε για το πως μπορείς να πάρεις τη δύναμή σου πίσω και να αποδεσμευτείς.

Κάνε κράτηση τώρα

Επέλεξε ένα και μόνο workshop
στη τιμή των 35€
(και αργότερα αν το αποφασίσεις μπορείς να διαλέξεις και κάποιο άλλο)

Η κράτηση ισχύει για το workshop του επόμενου μήνα. Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε τελικά να το παρακολουθήσετε, θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ένα άλλο της αρεσκείας σας.

Επέλεξε 3 workshops από τα οκτώ
στην τιμή των 70€
(δηλαδή διαλέγεις δύο και παίρνεις το τρίτο δώρο)

Μετά την πληρωμή θα λάβετε ένα email για να δηλώσετε τα 3 workshop της επιλογής σας. Σε περίπτωση δεν μπορέσετε τελικά να παρακολουθήσετε κάποιο από τις επιλογές σας θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ένα άλλο της αρεσκείας σας.


“Κάθε φορά που ανοίγω το Facebook, βλέπω μια ανάρτηση με κάτι σαν, «Πρέπει να συγχωρούμε ή να είμαστε αιχμάλωτοι της δικής μας πικρίας και μίσους». Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η συγχώρεση είναι όλα ή τίποτα, αλλά αυτός ο μύθος μας πληγώνει. Μπορείτε να συγχωρήσετε κατά το 10% ή το 97%. Η συγχώρεση είναι περίπλοκη.”

Harriet Lerner


Η ανάγκη να συγχωρέσεις... και άλλοι μύθοι

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041