Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο τα κακά πάνε παντού!

woman-3170568_1920

Γεννηθήκατε και εσείς με φιόγκο στα μαλλιά και άσπρα καλτσάκια; Μάθατε ότι πρέπει να είμαστε πιο υποχωρητικές, πιο μετρημένες, πιο γενναιόδωρες; Καλά κορίτσια. Σας είπαν ότι αυτό είναι το υποτιθέμενο «κλειδί της ευτυχίας»; Το προσπαθήσατε; Πέτυχε;

Πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να πρέπει πάντα «να φέρεσαι καλά». Και από την άλλη να είσαι και πετυχημένη. Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα ζούμε μια ζωή γεμάτη αντιφάσεις. Διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει, αλλά είμαστε γεμάτες τύψεις και ενοχές. Νιώθουμε εγωίστριες, ότι κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Εξωτερικά δείχνουμε ήρεμες, ψύχραιμες, αποφασισμένες και σοφιστικέ, μέσα μας όμως ξετυλίγονται δραματικές συγκρούσεις. Βλέπεις το να επιθυμείς την επιδοκιμασία όλων και να αγωνίζεσαι για να ικανοποιήσεις τους πάντες είναι ένας σκοτεινός δρόμος.

Μπορεί να διοικείς μια ολόκληρη εταιρεία και να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις σε έναν καβγά με την μητέρα σου. Μπορεί να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να βγείτε από την οικογενειακή σας κρίση και να προσπαθείς να το περάσεις για ιδέα άλλου (ονόματα να μην λέμε, λυπάμαι κύριοι).

«Για τις γυναίκες το να εκφράσουν τη γνώμη τους είναι ένα από τα σημαντικά εναύσματα ντροπής» λέει η Brene Braun και επισημαίνει πως οι γυναίκες περιγράφουν τον αγώνα τους για αυθεντικότητα.

  • Να είσαι ειλικρινής, αλλά να μην κάνεις τους άλλους να νιώθουν άβολα.
  • Να λες την γνώμη σου, αλλά να μην αναστατώνεις ούτε να πληγώνεις κανέναν.
  • Να φαίνεσαι ενημερωμένη και μορφωμένη, αλλά όχι ξερόλας.
  • Να έχεις το θάρρος να διαφωνείς, χωρίς να λες πράγματα που δεν είναι δημοφιλή ή που είναι αμφιλεγόμενα.

Δεν ξέρω κανέναν δρόμο να οδηγεί σίγουρα στην επιτυχία, μόνον έναν που οδηγεί σίγουρα στην αποτυχία - να θέλεις να ικανοποιήσεις τους πάντες.

Πλάτων

Από τότε που άρχισα να περπατώ το δρόμο για να βρω ποια πραγματικά θέλω να είμαι και τι πραγματικά αξίζω, ένιωθα ότι πολεμούσα συνεχώς με τους εσωτερικούς μου δράκους. Πως ακριβώς να βρω το «τόσο όσο»; Πώς να γίνω ένα «καλό» κακό κορίτσι. Ένα από τα «παιχνίδια», που πραγματικά με βοήθησαν, ήταν να αφήνω συνειδητά πίσω μου κάτι που με εμπόδιζε.

Στο παιχνίδι αυτό σας προσκαλώ σήμερα. Το κόλπο είναι να καταγράφεις πως το κατάφερες, τι έκανες, πότε το κατάφερες, να κρατάς σημειώσεις. Βλέπεις το μυαλό ξεχνά και τα ισοπεδώνει όλα, γι αυτό μολύβι και χαρτί και πάμε. 

Σήμερα θα δώσω μόνο 7 προτροπές και η σειρά δεν παίζει σημασία. Αργότερα θα επανέλθω!! Μη βιαστείτε να τις κάνετε όλες μαζί μία τη φορά να δεις τι αποτελέσματα θα φέρει.

1# Εγκαταλείπω την σύγκριση του εαυτού μου με τους άλλους. Ναι. Το μόνο άτομο με το οποίο με συγκρίνω είναι ο εαυτός μου, έτσι μετρώ την πρόοδο μου. Πόσο καλύτερα έκανα σήμερα κάτι σχετικά με το χτες.

2# Εγκαταλείπω την προσπάθεια να εκπληρώσω τις προσδοκίες των άλλων. Ναι!!!!! Κάνω ότι κάνω, γιατί απλά το θέλω εγώ η ίδια. «Μπορεί να μην κάνω ότι θέλω, σίγουρα όμως δεν κάνω ότι δεν θέλω» λέει ο Bucay και εγώ λέω ξανά ΝΑΙ!

3# Εγκαταλείπω την ανάγκη να ταιριάζω με κάθε κόστος.Ε ναι!!! Σταματώ να υποκρίνομαι ότι κάτι μου αρέσει μόνο και μόνο για να με κάνεις παρέα. Σταματώ να μιλώ για ώρες για πράγματα που ελάχιστα με ενδιαφέρουν.

4# Εγκαταλείπω την προσπάθεια να έχω τον έλεγχο των πάντων. Ουάου Ναι! Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Άσχετα πόσο καλά ή κακά φαίνονται τα πράγματα σήμερα, δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρη τι θα συμβεί αύριο. Γι αυτό κάνε το καλύτερο που μπορείς και άσε τα υπόλοιπα στο σύμπαν, θεό ή ό,τι άλλο πιστεύεις.

5# Εγκαταλείπω την ιδέα ότι κάποια άλλη θα τα κατάφερνε καλύτερα από μένα. Χα! Ένας πρωταρχικός φόβος των γυναικών. Η μόνη γυναίκα που υπάρχει εδώ είσαι εσύ και σίγουρα τα καταφέρνεις περίφημα. Μη ξεχνάς κράτα τη μικρή στρίγγλα στο ψυγείο.

6# Εγκαταλείπω να διατηρώ σχέσεις με ανθρώπους που τραβούν πίσω. Ε ναι! Το «όχι» είναι ολοκληρωμένη πρόταση και όταν το λες στα σωστά άτομα σου δίνει περισσότερο χρόνο και ενέργεια για τα «ναι» σου. Πέρασε τον καιρό σου με άτομα θετικά, έξυπνα, με στόχους και όνειρα και η ζωή σου θα αλλάξει!

7# Εγκαταλείπω την ανησυχία του τι θα σκεφτείς για μένα. Ε, τι λες; Εκτός και αν προσπαθείς να κάνεις μια πρώτη καλή εντύπωση, μην αφήνεις την γνώμη των άλλων να καθορίζουν το ποιος είσαι. Το τι λένε για σένα δεν είναι σημαντικό. Αυτό που έχει αξία είναι πως αισθάνεσαι εσύ για τον εαυτό σου.

Αν αυτό το άρθρο σε βοήθησε θα χαρώ να το μάθω στις σημειώσεις. Γράψε αν πήρες μέρος στην πρόκληση αυτή και πως πήγε για σένα. Τι σε δυσκόλεψε και τι σε βοήθησε! Αν θες και άλλα τέτοια άρθρα ή θες να μάθεις περισσότερα για τη δουλειά μου με τις γυναίκες γράψου στο Newsletter και θα είσαι πάντα ενημερωμένη ή επικοινώνησε μαζί μου θα χαρώ να γνωριστούμε από κοντά.

Η ημέρα της γυναίκας
Βοήθεια; Άστο καλύτερα

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022

New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2020

ΑΜΚΕ NEW PATH MAKE ΑΦΜ 997002041