Το Αλφαβητάρι των Ορίων

Γυναίκα γύρω στα 50+ με καρέ κοντό γκρίζο μαλλί ατενίζει μπροστά πίσω της μια λίμνη και βουνά που αχνοφαίνονται ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

«Εσύ δεν έχεις ανάγκη, δεν σε φοβάμαι, αντέχεις!»

Νιώθεις εξαντλημένη και όμως ενοχή που αρνήθηκες στη φίλη σου να την βοηθήσεις, να την ακούσεις, να την συντρέξεις. Θυμώνεις γιατί όλοι περιμένουν να τα κάνεις εσύ όλα. Εύχεσαι να μην στο είχαν ζητήσει, με φέρνουν σε δύσκολη θέση, λες. Στο γραφείο φαίνεται ότι όλοι περιμένουν κάτι από σένα, το ίδιο και στο σπίτι. Συχνά ονειρεύεσαι να τα παρατήσεις και να εξαφανιστείς. «Χρόνος για τον εαυτό σου; Πλάκα μου κάνεις;»

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε όρια;

Τι θα συνέβαινε αν έλεγες τελικά εκείνο το όχι που κρέμεται στη άκρη της γλώσσας σου, αντί για το «εντάξει, θα δω τι θα κάνω» που τελικά ξεστομίζεις. Τι σε εμποδίζει να ζητήσεις αυτό ακριβώς που θέλεις με σαφήνεια, αντί να ξεκινάς «εξηγώντας» τις προτάσεις σου;

Λένε υγιή όρια, σαφή όρια, τοξικοί ανθρώποι που ξεπερνούν τα όρια. Τι στο καλό όμως είναι αυτά τα όρια και κυρίως πως μπορείς να βάλεις όρια στους ανθρώπους που αγαπάς; Γίνεται; «Δεν θέλω να τους πληγώσω», σκέφτεσαι. Τι γίνεται όμως με εσένα; Ποια είναι τα δικά σου όρια;


Τελικά τα όρια είναι περιορισμός ή ελευθερία;

Όσο και να φαίνεται αυτονόητο δεν μιλούμε όλοι την ίδια γλώσσα. Χρειάζεται να ξέρεις τον τρόπο και τους κανόνες επικοινωνίας. Δυστυχώς κανείς δεν πήρε το χρόνο να μας τους διδάξει. Δεν μας δίδαξαν ούτε πως να μιλάμε, ούτε πως να ακούμε. Κυρίως εμείς οι γυναίκες μοιάζει να κουβαλάμε την «κατάρα της Κασσάνδρας», να μιλάμε και κανείς να μην μας ακούει. Είναι όμως τόσο δύσκολο να μιλάς και να σε ακούν; 

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι

... θα μιλήσουμε για τους μύθους και τις πεποιθήσεις γύρω από τα όρια

... θα γνωρίσουμε τα είδη των ορίων

... θα επιχειρήσουμε να χαρτογραφήσουμε τα δικά μας όρια

... θα μάθουμε τρόπους να τα επικοινωνούμε χωρίς θυμό

... θα βρούμε πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε μέσα από τη δική μας οριοθέτηση

... θα ξεκαθαρίσουμε ότι η σαφήνεια είναι πραγματικά ευγένεια

... θα δούμε πώς μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις, ζητώντας το ξεκάθαρα

... θα βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της παραβίασης των ορίων μας

... θα ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από την αδυναμία μας να θέσουμε σαφή όρια

«Daring to set boundaries is about having the courage to love ourselves even when we risk disappointing other».

* Η τόλμη να θέτουμε όρια έχει να κάνει με το να έχουμε το θάρρος να αγαπάμε τον εαυτό μας, ακόμα και όταν ρισκάρουμε να απογοητεύσουμε τους άλλουςEnter your quote here...

by Brene Brown,ερευνήτρια και συγγραφέα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Hiouston, που τα τελευταία 20 χρόνια ερευνά θέματα θάρρους, ενσυναίσθησης, ντροπής και ενοχής.

Βρες στήριξη

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να μιλήσει για όσα πραγματικά θέλεις. Έλα να φτιάξουμε μαζί την πόρτα που θα σε οδηγήσει έξω από το δωμάτιο των υπερβολικών απαιτήσεων των άλλων. Υπάρχει θέση σε αυτό τον κόσμο για την δική σου φωνή. Υπάρχει καθημερινότητα που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να νιώθεις στο περιθώριο.

Έλα στην παρέα των γυναικών που έμαθαν να ορίζουν την ζωή τους με στοργή, κατανόηση και δυναμισμό. Κατάφεραν να αλλάξουν συνήθειες στον τρόπο σκέψης και στους χειρισμούς της ζωής, επειδή εμπιστεύτηκαν τον εαυτό τους. Δώσε στον εαυτό σου το δώρο να συμμετέχεις σε μια ομάδα γυναικών που έχουν τα ίδια ερωτήματα με εσένα. Αξίζεις αυτό το προνόμιο!

Δώσε στον εαυτό σου το δώρο να συμμετέχεις σε μια ομάδα γυναικών που έχουν τα ίδια ερωτήματα με εσένα. Αξίζεις αυτό το προνόμιο! Το κέρδισες με κάθε κύτταρο του κορμιού σου. Με κάθε ξενύχτι τότε που φρόντιζες εσύ για όλα!

Ζήσε την εμπειρία μιας 4ώρης βιωματικής συνάντησης, με φυσική παρουσία, μαζί με γυναίκες που είναι ικανοποιημένες από την ζωή τους. Μοιράζονται γνώσεις, τρόπους, προτάσεις, μυστικά και μεθόδους που ενδυναμώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γυναικείας προσωπικότητας.

Το περιβάλλον είναι φιλικό και ο χώρος προστατευμένος από λογοκρισία και ενοχές. Η Κάλλι Λάσκαρη, καθοδηγεί τον ρυθμό της συζήτησης και υφαίνει τα νήματα της γυναικείας δύναμης που βρίσκονται σε λήθαργο. Μαζί με την Αρετή Βάσσου δίνουν στα τέρατα που ρουφάνε την διαύγεια του μυαλού μας, λίγο ζεστό γάλα και τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου. 

Νιώσε άνετα με τα όρια

Ναι, μπορείς! Αυτό θέλουμε να περιμένεις με το που θα μπεις στην ομάδα. Στήριξη και συμπαράσταση από μια ομάδα υπέροχων γυναικών, ακριβώς σαν και εσένα. Δύναμη και κατανόηση για να βγεις από το όποιο «αδιέξοδο» της ζωής σου. Ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση για να βρεις τις λύσεις, που ταιριάζουν σε σένα προσωπικά και σου επιτρέπουν να κοιμάσαι γαλήνια τα βράδια. Ήρθε η ώρα να θυμηθείς ότι η ζωή είναι δική σου, και ότι έχεις δικαίωμα μόνη σου να αποφασίσεις πως θα την ζήσεις. 

Κράτησε μόνο τα σημαντικά

Εμείς θα σου δώσουμε όλη μας την προσοχή. Και μια σειρά από εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τους μηχανισμούς που σε οδηγούν στις αποφάσεις που παίρνεις. Με άλλα λόγια θα ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει άπλετο φως μέσα στα δωμάτια που περπατάς μόνη σου. Μέσα στην συζήτηση θα ακουστούν όλοι οι δοκιμασμένοι τρόποι που θα ακονίσουν την δεξιότητα επικοινωνίας των δικών σου αιτημάτων και αναγκών.

Θα ξηλώσουμε ήρεμα τον ιστό της αυτοκριτικής και της ενοχής. Μετά θα τινάξουμε από πάνω μας την σκόνη από τις απαιτήσεις όλων των άλλων για να ακουστεί ξεκάθαρα αυτό που εσύ χρειάζεσαι. Δεν είσαι μόνη σου σε αυτό το δρόμο. Είμαστε μαζί. Ολες μαζί. Ενωμένες.

Οι τεχνικές που θα δοκιμάσουμε θα δώσουν οξυγόνο στις προσωπικές σου ενδυναμωτικές πεποιθήσεις. Και επιτέλους θα αποδεχτούμε το δώρο της βαθιάς επίγνωσης και αποδοχής. Έτσι βρίσκουμε τον δρόμο μέσα στο δάσος της ενήλικης ζωής. Ναι, είναι εφικτό! Ναι, γίνεται! Φτάνει να είμαστε παρούσες, με όλες τις αισθήσεις μας, σε κάθε στιγμή που αναπνέουμε.

Δυναμώνω με κάθε μικρό βήμα

Αν θέλεις να ξέρεις που βρίσκεσαι κάθε στιγμή, τότε χρειάζεται να κοιτάς με τα δικά σου μάτια, προς την κατεύθυνση που θες να πας. Και να χρησιμοποιείς μόνο τα δικά σου πόδια, σε κάθε βήμα της διαδρομής. Εμείς θα σου παρέχουμε το χάρτη και εσύ θα διαλέξεις την δική σου διαδρομή. Είδες τελικά που όλα μπορούν να αλλάξουν χωρίς να καταστρέψεις τα πάντα;

Αν περιμένεις να ακούσεις παραμύθια ότι όλα θα πάνε καλά, τότε καλύτερα να μην έρθεις. Στην πραγματική ζωή βιώνουμε μια αδιάκοπη αλληλουχία από ανατροπές, πολύ μακριά από την Χώρα Του Όλα Πάνε Υπέροχα.

Εμείς πιστεύουμε βαθιά στην έμφυτη Δύναμη των Γυναικών που μπορούν να μετατρέπουν όλα τα ανάποδα του κόσμου σε υπέροχες στιγμές και ιστορίες γεμάτες αγάπη και σοφία. Είμαστε πάντα έτοιμες να κάνουμε ότι χρειάζεται για να δώσουμε ζωή σε ό,τι θεωρούμε σημαντικό. Οι εύκολες λύσεις και οι σωτήρες που θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη της δικής μας ζωής, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.

Έχεις την δύναμη μέσα σου για να κινητοποιήσεις την αποφασιστικότητα και την επιμονή που χρειάζεσαι για να κάνεις εκείνες τις αλλαγές που αξίζουν τον κόπο. Όλα έχουν κόστος, ακόμα και το να παραμείνεις ακίνητη. Η ουσία βρίσκεται στην αλήθεια που αντέχεις να παραδεχτείς. Οι επιλογές είναι μπροστά σου, καθώς και το δικαίωμα να επιλέξεις την αδράνεια. Όλα είναι μια επιλογή, ακόμα και η άρνηση να επιλέξεις. Μαζί θα περπατήσουμε πέρα από τα όρια που σε έχουν κάνει να πιστέψεις ότι δεν έχεις πια καμία επιλογή.

Κλείσε θέση στο βιωματικό εργαστήριο, που θα γίνει με φυσική παρουσία, στο φιλόξενο χώρο New Path by Kalli στην Καλλιθέα. Mαζί θα μοιραστούμε γνώσεις, τρόπους, προτάσεις, μυστικά και μεθόδους που ενδυναμώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γυναικείας προσωπικότητας.

Στην θέση του καπετάνιου βρίσκεται η Κάλλι Λάσκαρη, καθοδηγώντας το εργαστήριο και υφαίνοντας τα νήματα της γυναικείας δύναμης που βρίσκονται σε λήθαργο. Σε αυτό τον κύκλο θα κρατήσουν το τιμόνι του πλοίου μαζί με την Αρετή Βάσσου.

 • Ημερομηνία: Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
 • Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.
 • Ώρα λήξης: 14:00 μ.μ.
 • Γλώσσα: Ελληνικά.
 • Τοποθεσία: New Path by Kalli, Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα
 • Οργάνωση: Κάλλι Λάσκαρη
 • Συνομιλήτρια: Αρετή Βάσσου
 • Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 12 άτομα
 • Κόστος συμμετοχής: 80€ συν ΦΠΑ

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6947265030.

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις αυτή την ξεχωριστή εμπειρία;


Λίγα λόγια για την Κάλλι Λάσκαρη

Λίγα λόγια για την Αρετή Βάσσου

Η Κάλλι Λάσκαρη ίδρυσε το New Path by Kalli το 2009, ένα δρόμο για να βρεις και να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Το όραμα της ως Women Empowerment Coach, Life & Relationship Coach είναι να μάθει τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους, να εκτιμούν τα ταλέντα τους, να νιώθουν επαρκείς και δυνατές, να λένε ΝΑΙ στα θέλω τους. Τους δίνει τα εφόδια για να βρουν το δικό τους μονοπάτι. Έχει οργανώσει πάνω από [100] βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης γυναικών και έχει υποστηρίξει συμβουλευτικά πολλές γυναίκες σε περιόδους κρίσεων ή επαγγελματικής μετάβασης. Είναι ενεργή mentor σε γυναίκες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον κλάδο του life coaching. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website: https://www.newpathbykalli.gr/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kalli-laskari/ 

Η Αρετή Βάσσου δημιούργησε το IDEADECO SEO Copywriting Agency το 2000. Παρέχει υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου, copywriting, SEO, Web Design και εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων σε εταιρείες και οργανισμούς. Ξεκίνησε την καριέρα της στο digital marketing από την Google και τα τελευταία 20 χρόνια, συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Με το laptop της έχει ταξιδέψει σε 191 χώρες. Έχει εκδώσει βιβλία και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε περισσότερα από 500 Συνέδρια, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχει δημιουργήσει τα Content Creators Coffee Meetups, τα Content Creators Workshops και το Greek Online Content Creators Association - GOCCA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website: www.ideadeco.co, www.aretivassou.com 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/aretivassouideadeco/


Σημαντικές πληροφορίες

Οι συμμετέχουσες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα τύπο εγγραφής ήχου, βίντεο, εικόνας και αναπαραγωγής κειμένου χωρίς την έγγραφη άδεια μας.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το εργαστήριο θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

Η συνάντηση γίνεται σε κλειστό χώρο και ακολουθούμε τις τρέχουσες οδηγίες προστασίας κατά του COVID-19.

Η συμμετοχή σε ανήλικους και παιδιά δεν επιτρέπεται.

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται. 

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου Εργαστηρίου: Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση, διατήρηση και επεξεργασία των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων για την ομαλή λειτουργία του εργαστηρίου (όνομα, επίθετο, email, τηλέφωνο, ιστοσελίδα, blog, social media). Επιπλέον, αποδέχεστε τη δημοσίευση των φωτογραφιών & βίντεο που σας συμπεριλαμβάνουν, στα ψηφιακά κανάλια των εταιρειών Newpathbykalli.gr και ideadeco.co καθώς και των επιλεγμένων χορηγών. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Female Copywriters Create Top Headlines
Η δύναμη των σκέψεων

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Επικοινωνία

 • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

 • Τ. 2109577132

 • Κ. 6947265030

 • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041