Το καλοκαίρι είναι εδώ

Δύο γυναίκες σε ένα cabrio φεύγουν για διακοπές. Μπροστά τους ο δρόμος είναι ανοιχτός. Έχουν σηκωμένα τα χέρια τους σαν να χαιρετούν και τις βλέπουμε από πίσω.

Κάθε φορά τέτοια εποχή ξεκινά η συζήτηση του που θα πάμε διακοπές. Νομίζω ότι αυτό ήταν για μένα πάντα ένα άγχος, ακόμα ή και ιδίως, αν είχα αποφασίσει να κάνω παραδοσιακά διακοπές στο εξοχικό μας. Μπορεί να ξέρεις τον τόπο, το θέμα είναι αν ξέρεις και τον τρόπο για να περάσεις πραγματικές καλές διακοπές. 

Ας δούμε μερικά «εφιαλτικά» κατ' εμέ σενάρια

Σενάριο πρώτο

Φορτώνεις στο αυτοκίνητο παιδιά, σκυλιά, γατιά, τη γιαγιά και μαζί και όλες τις σκοτούρες και πας στο εξοχικό. Εύχεσαι να μην έχεις ξεχάσει κάτι, και αν έχεις ξεχάσει να μην είναι καταστροφικό. Εύχεσαι να μην βρεις το σπίτι χάλια και να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει. Πέρσι έφαγες μια βδομάδα για να το φέρεις βόλτα. Με το ζόρι κατάφερες να κάνεις μερικά μπάνια και αυτά όπως πάντα με τη ψυχή στο στόμα.

Θα μου πεις δεν είναι για όλες οι διακοπές ξεκούραση. Μερικές φορές δεν είναι καν διασκέδαση. Πας για να πας. Και μετράς τις μέρες για να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου και να μπουν όλα πάλι σε μια τάξη. 

Σενάριο δεύτερο

Έχεις αποφασίσει ότι αυτές τις διακοπές θα διαβάσεις τουλάχιστον τα 3 βιβλία που αγόρασες και όλο το χειμώνα σκονίζονται στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σου. Ονειρεύεσαι ξαπλώστρα, σκιά δίπλα στο κύμα, φέτος θα το αποκτήσεις επιτέλους εκείνο το μπρούτζινο χρώμα των σταρ, freddo και να χαθείς σε φανταστικούς κόσμους. Θέλεις να ξεκουραστείς. Έλα όμως που η παρέα σου ονειρεύεται περιπέτεια και clubing. Γκρινιάζει ότι βαριέται. Θέλει να ζήσει, να ξεσκάσει, να διασκεδάσει, να εξερευνήσει και εσύ βλέπεις τα όνειρα σου να κάνουν φτερά. 

Σενάριο τρίτο

Αν πρόσεξες άφησα εσκεμμένα στο τέλος, γιατί για μένα είναι το χειρότερο. Να βρεθείς στο μέσω μιας θύελλας γκρίνιας, με μια παρέα που τίποτα δεν τους αρέσει, σε όλα βρίσκουν ψεγάδια, βαριόνται συνεχώς, τσακώνονται με το γκαρσόνι, τον ξενοδόχο, την καμαριέρα, τον ταξιτζή, μεταξύ τους. Τα βρίσκουν όλα ακριβά, βαρετά και βρώμικα. Τους ενοχλούν τα παιδάκια, η μουσική, οι γιαγιάδες τα ρούχα τους. Σε κάνουν να εύχεσαι να είχες μείνει στο διαμέρισμα σου παρέα με τις γάτες σου.*

*να θυμάσαι πάντα ότι μπορεί να είσαι εσύ αυτός ή αυτή που γκρινιάζει ε; Όχι το λέω απλά.

Θα μου πεις καλά βρε Κάλλι όλα μαύρα τα βλέπεις στις διακοπές;

Όχι βέβαια!

Οι διακοπές είναι χαρά και διασκέδαση όπως τις ονειρεύεται ο καθένας ή καθεμιά και είναι απόλυτα αναγκαίες για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Και αν ήδη περνάς τέλειες διακοπές, σταμάτα το διάβασμα εδώ.

Όμως επειδή λίγο πολύ όλοι τις φορτώνουμε με προσδοκίες, είναι εύκολο να μοιάζουν με αυτά που γράφω. Δεν συμφωνείς;

Για αυτό καλύτερα να φροντίζεις εκ των προτέρων για μερικά πράγματα, παρά να τρέχεις ύστερα.

Τρία βασικά tips για καλές διακοπές!

Kαι αν χρειάζεσαι περισσότερα ψάξε το άρθρο Διακοπές

1# Σκέψου τι σημαίνουν για σένα διακοπές

Ναι, ναι, μην με κοιτάς παράξενα. Αυτή είναι η ερώτηση των 100 πόντων. Θέλεις να ξαπλώσεις όλη μέρα στον ήλιο και να μην κουνηθείς μέχρι να λιώσεις; Θέλεις να εξερευνήσεις μια νέα πόλη, ένα νέο τόπο μέχρι να τον ξέρεις σαν το χέρι σου; Θέλεις να χορεύεις κάθε βράδυ και να γεμίσεις το insta selfies; Θέλεις να ανέβεις ένα βουνό, να περπατήσεις ένα φαράγγι, να κάνεις σπορ, να πας camping για να είσαι κοντά στη φύση, να δεις τους ανθρώπους που δεν έχεις δει όλο το χρόνο και να περάσεις καλά μαζί τους, να βρεις χρόνο για την οικογένεια σου ή για τον σύντροφο σου; Τι θέλεις;

Θα μου πεις όλα αυτά ή τέλος πάντων όσα περισσότερα μπορώ, πάμε και βλέπουμε.

Πόσο καλά δούλεψε αυτό μέχρι τώρα;

Όχι πολύ καλά φαντάζομαι για να συνεχίζεις να με διαβάζεις.

Πρώτο βήμα λοιπόν σκέψου τι σημαίνουν για σένα ΔΙΑΚΟΠΕΣ φέτος. Και για να το ξεκαθαρίσουμε δεν είναι υποχρεωτικό κάθε χρόνο να θέλεις το ίδιο.

Τι θέλεις λοιπόν φέτος;

2# Βρες την κατάλληλη παρέα

Μόνος του κανείς ούτε στον Παράδεισο. Όμως και όλοι ξέρουμε επίσης ότι, μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα. Μου την δίνουν οι αντικρουόμενες παροιμίες που έχουν όμως δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά από μια «κακή» παρέα, προτιμώ τη μοναξιά μου. Μα θα μου πεις εγώ έχω οικογένεια, δεν μπορώ να επιλέξω. Με δεδομένο ότι την οικογένεια σου την έχεις επιλέξεις (και δεν είσαι έφηβος/η) πάντα υπάρχουν λύσεις για να περάσετε όλοι καλά, λίγη οργάνωση θέλει. Όμως πριν διαλέξετε να πάτε με τάδε φίλους σας «για να έχουν τα παιδιά παρέα», σκέψου: «πως περάσατε την τελευταία φορά και αν θες να ξαναπεράσεις τα ίδια φέτος;». Αυτοί σίγουρα δεν άλλαξαν.

Και εδώ να ξεκαθαρίσω κάτι, το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντα με τη συμβουλή αυτή είναι η ενοχή που νιώθουμε όταν βάζουμε τον εαυτό μας πρώτο. Συχνά λέμε – το έχω πει και εγώ άπειρες φορές – μα περιμένει να πάμε μαζί διακοπές. Και τώρα που το γράφω νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι μου. Αν έχεις και εσύ κάποιον ή κάποιους που ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ να πάτε μαζί διακοπές, μια μόνο συμβουλή έχω για σένα. Ξανασκέψου το. Αναγνώρισε την δυσκολία σου να ξεπεράσεις την ενοχή σου αυτή. Μην κρυφτείς, μην πεις ψέματα, μην ακυρώσεις τις διακοπές σου.

Έχω 3 διαφορετικούς δρόμους αντιμετώπισης να σου προτείνω.

Πρώτος να μιλήσεις μαζί τους ξεκάθαρα για τα πράγματα που σε δυσκολεύουν ή για το πώς ονειρεύεσαι εσύ φέτος για διακοπές σου. Δεύτερος να σπάσεις τις διακοπές σου αν έχεις αυτό το περιθώριο, περνώντας κάποιο διάστημα με τον/την φίλη/ο σου ή τους φίλους σου, όσο καλύτερα γίνεται και ένα διάστημα κάνοντας τις διακοπές που εσύ ονειρεύεσαι. Τέλος ο τρίτος δρόμος είναι να δεις τη δική σου ανάγκη να είσαι το «καλό παιδί», να δεις τι σου προσφέρει, να το αποδεχτείς και να συν-δημιουργήσετε ονειρεμένες διακοπές. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι έχεις επιλογές.

3# Απόλαυσε

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις φέτος απόλαυσε το.

Ακόμα και αν αποφασίσεις να είσαι το καλό παιδί που είπαμε παραπάνω. Δώστα όλα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεχάσει πώς να απολαμβάνουμε τα πράγματα. Πάντα ή σχεδόν πάντα ζούμε με την φαντασίωση του μέλλοντος ή με την ανάμνηση του παρελθόντος. Και η στιγμή – το τώρα – μας ξεφεύγει. Γιατί για να απολαύσεις κάτι πρέπει να ζεις στο τώρα.

Πριν λίγο έκανα ένα μικρό διάλλειμα, βγήκα στο μπαλκόνι μου και κάθισα για λίγο στον ήλιο. Τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να έχω λουλούδια και μου αρέσει να τα περιποιούμαι. Κάθισα λοιπόν ανάμεσα τους και ένιωσα τον ήλιο να με ζεσταίνει. Μια μικρή γκρίζα πεταλουδίτσα καθόταν πάνω στα φύλλα της λεβάντας μου. Έπιασα τον εαυτό μου ενώ την παρακολουθούσα να σκέφτεται το κείμενο που έγραφα εδώ σε σένα για την απόλαυση. Χαμογέλασα και έμεινα για λίγα ακόμα λεπτά να παρακολουθώ την πεταλούδα, έτριψα λίγη λεβάντα στα χέρια μου να απολαύσω το άρωμα της και ήρθα ξανά εδώ να σου πω ότι η απόλαυση είναι δικαίωμα και έχει αδελφή την εγρήγορση.

Ότι λοιπόν και να αποφασίσεις να κάνεις φέτος το καλοκαίρι απόλαυσε το στιγμή προς στιγμή. Κάθε φορά που νιώθεις να το χάνεις επανέλαβε από μέσα σου το παρακάτω mandra για να επανέρχεσαι

Η ζωή είναι υπέροχη και μικρή, αξίζει να την απολαμβάνω κάθε στιγμή.

Διάλεξε λοιπόν το δικό σου Hollyday Face και ζήσε την στιγμή για να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι. 

Και μην ξεχνάς δεν είσαι μόνη.

Με αγάπη 

Κάλλι

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Εγώ από αγάπη στο λέω!
Faces - Το δικό σου πρόσωπο των διακοπών

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041