Κάνε τα όνειρα σου εικόνες και κατάκτησέ τα!

Kane ta oneira sou eikones

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουμε τις εικόνες. Δημιουργούμε εικόνες στο μυαλό μας για να καταλάβουμε κάτι και συχνά περιγράφουμε με εικόνες. Είναι γνωστή η έκφραση «Μια εικόνα χίλιες λέξεις». Και μας είναι ξεκάθαρο ότι αν μπορούσαμε να δείξουμε μια εικόνα τα λόγια θα ήταν περιττά.

Κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μου έμαθα κάτι που το ήξερα, αλλά δεν ήξερα ότι το ήξερα.

Αυτό που φαντάζεσαι το ζεις πραγματικά.

Ναι, μην με κοιτάς περίεργα, αυτό που φαντάζεσαι το ζεις πραγματικά.

Το σώμα σου δηλαδή δεν ξέρει αν αυτό που ζει είναι πραγματικό ή φανταστικό και αντιδρά ανάλογα. Πιστεύω ότι άκουσα για πρώτη φορά σε σχέση με έναν ηθοποιό που του ζήτησαν να υποκριθεί σε μια ταινία ότι πάθαινε καρδιακή προσβολή. «Ναι, είπε, αλλά θα είσαστε έτοιμοι, γιατί θα το τραβήξουμε μία φορά το πολύ δύο, τρίτη δεν θα το κάνω γιατί το σώμα μου δεν ξέρει ότι υποκρίνομαι και θα ανταποκριθεί ανάλογα.»

Το βρήκα μαγικό και το κράτησα στο μυαλό μου. 

 Η δύναμη της εικόνας.

Μετά από χρόνια έμαθα να οραματίζομαι και κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το ίδιο Είναι δηλαδή πως να χρησιμοποιείς θετικά ακριβώς αυτή την τεράστια ενέργεια του εγκεφάλου, να κάνει το σώμα σου να ζει πραγματικά αυτό που φαντάζεσαι. Δεν είναι υπέροχο;

Θα μου πεις «Τότε να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα να τελειώνουμε».

Εντάξει, είναι λίγο υπερβολή αυτό και οφείλεις να το παραδεχτείς. Αν και με τρόμο ανακάλυψα ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στηρίζονται σε αυτή ακριβώς τη λογική.

Ευτυχώς για μας υπάρχει η κριτική σκέψη, ακριβώς για να μας κρατά στην πραγματικότητα, γιατί η πραγματικότητα είναι εδώ και διεκδικεί την θέση της.

Αν όμως δεν το δούμε αρνητικά και το δούμε δημιουργικά, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Αυτή τη στιγμή η ζωή μας είναι γεμάτη αρνητικές εικόνες. Αν ανοίξεις την τηλεόραση, το internet, ακόμα και τα βιντεοπαιχνίδια που λέγαμε, μιλούν για βία, φτώχεια, ανέχεια, ασθένεια και φόβο. Γιατί; Γιατί ο στόχος είναι να σου τραβήξουν την προσοχή και να την κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσουν να περάσουν τα εμπορικά και όχι μόνο μηνύματα που θέλουν. Όμως αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Το θέμα μας δεν είναι καν γιατί οι δυσάρεστες εικόνες μας τραβούν σαν μαγνήτης. Είναι αποδεδειγμένο ότι αυτό έχει να κάνει με το ένστικτο της επιβίωσης.

Το θέμα μας είναι πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ικανότητα αυτή του εγκεφάλου μας για να πετύχουμε τους δικούς μας προσωπικούς στόχους.

Η δύναμη του οραματισμού. 

Τα παιδιά είναι μεγάλοι δάσκαλοι του οραματισμού. Βλέπουν τα όνειρά τους ζωντανά και με μεγάλη ευκολία μπαίνουν και βγαίνουν από μια φανταστική σε μια πραγματική κατάσταση. Έχουν φανταστικούς φίλους που τους παρηγορούν και τους προστατεύουν. Διηγούνται με λεπτομέρειες φανταστικές καταστάσεις χωρίς να παραλείπουν απολύτως τίποτα και εκφράζουν τα συναισθήματα τους συμμετέχοντας 100% σε αυτό που διηγούνται.

Αργότερα μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το πραγματικό από το φανταστικό.

Νομίζω, αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη, ότι είναι και ο κύριος λόγος που η εφηβεία κρύβει πολύ θυμό. Ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από εκείνο που ζούσες στη φαντασία σου. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Εκείνο όμως που αξίζει να καταλάβουμε είναι ότι όταν σταματάς να ονειροπολείς, να φαντάζεσαι τη ζωή σου διαφορετική, σταματάς να επιτρέπεις στον εαυτό σου να φτιάχνει διαφορετικές εικόνες από εκείνες που βλέπει γύρω του και να ελπίζει. Και για μπορέσει να το κάνει ξανά αυτό πρέπει να μάθει από την αρχή να οραματίζεται. Να δημιουργεί τις δικές του εικόνες στο μυαλό του αρχικά για να μπορέσει στη συνέχεια να τις ζήσει.

Γιατί αυτό είναι το μυστικό .. αν δεν το οραματιστείς δεν μπορείς να το δεις και αν δεν το δεις δεν μπορείς να το δημιουργήσεις. Το να σταματήσεις να οραματίζεσαι σημαίνει σταματώ να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό και δεν έχω πλέον τη θέληση να το κατακτήσω.

 Φαντάσου το και κατάκτησε το.

Θα μου πεις και θα έχεις δίκιο «Δηλαδή αν κάτσω και σκεφτώ ότι είμαι πλούσιος σημαίνει ότι θα γίνω;»

Όχι βέβαια. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.

Όμως θα σε ρωτήσω το ανάποδο αν βλέπεις τον εαυτό σου φτωχό και κακομοίρη υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις κατάσταση; Το πολύ πολύ να πέσεις ακόμα πιο βαθιά στην μιζέρια, γιατί έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι όλα είναι μάταια.

Αντίθετα αν αρχίσεις να οραματίζεσαι την αφθονία στη ζωή σου υπάρχει περίπτωση να αποφασίσεις να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να την φέρεις στη ζωή σου.

«Μα τη μιζέρια τη ζω», σε ακούω «δεν χρειάζεται να την οραματιστώ.»

Αλήθεια; Για να με διαβάζεις αυτή την στιγμή σημαίνει ότι έχεις μια σύνδεση internet, πιθανά να είσαι στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου, για να έχεις φτάσεις ως εκεί σημαίνει ότι μπορείς να μετακινηθείς, μπορείς να το πληρώσεις, έχεις να φας, πιθανώς να είσαι υγιής, έχεις ανθρώπους που αγαπάς.

Ναι, για να ξεκινήσεις να οραματίζεσαι κάτι πρέπει να εκτιμήσεις πρώτα ό,τι έχεις στη ζωή σου και να τα ευγνωμονείς.

Και για να μην με παρεξηγήσεις, δεν σου ζητάω να γίνεις μια μικρή Πολυάννα, σου λέω να σταματήσεις να τρέφεις το μυαλό σου με σκηνές φόβου και πόνου και να αρχίσεις να το ταΐζεις με υπέροχες εικόνας αφθονίας και ευτυχίας. Σου λέω να πάρεις το τιμόνι της σκέψης σου στα χέρια σου συνειδητά. 

 Η επανάληψη βοηθάει.

Δύσκολο θα μου πεις. Ναι συμφωνώ ότι δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, έχεις δίκιο. Θέλει επιμονή και υπομονή. Και ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι η συνεχής επανάληψη.

Σκέψου τι κάνει η τηλεόραση επαναλαμβάνει τις ίδιες εικόνες ή παρόμοιες ανά μια ώρα τουλάχιστον. Έτσι και αν χάσεις τις ειδήσεις τον 11:00 ή στις 13:00, θα πετύχεις τις ειδήσεις των 18:00 και αν πάλι δεν τα έχεις καταλάβει καλά, θα τα επαναλάβει στις ειδήσεις των 20:00 ή τα μεσάνυχτα. Εν τω μεταξύ θα βλέπεις τις μικρές επαναλήψεις στα τρέιλερ.

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις και εσύ στον εαυτό σου.

Είναι μια τέλεια δοκιμασμένη τεχνική και αξίζει να την αντιγράψεις.

Ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ δημιούργησε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις. Φτιάξε ένα vision board και κόλλησε το κάπου που δεν μπορεί να μην το δεις, φτιάξε ένα video αν έχεις την δυνατότητα χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σου μουσική και βάζε το συχνά, κάντο desktop, χρησιμοποίησε το instagram σου για αυτό τον σκοπό. Γέμισε την ζωή και τους τοίχους σου, εικονικούς και πραγματικούς, με εικόνες αφθονίας και χαράς. Φρόντισε να τις βλέπεις εύκολα και συνεχώς. Κυρίως όμως δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ονειροπολήσει να μπει μέσα στις εικόνες αυτές να τις ζήσει.

Το μυστικό; Άφησε την κριτική σου σκέψη απέξω. 

Δεν είναι η ώρα να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου την έλλειψη και να τον επαναφέρεις στην «τάξη».

Απόλαυσε την αίσθηση και επέτρεψε του να ονειρευτεί.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσει και άλλους μοιράσου το. Θα χαρώ πολύ. Αν θες να παίρνεις νέα μου κάνε like στη σελίδα μου στο facebook και δεν έχεις γραφτεί στην mail list μου κάντο τώρα και θα λαμβάνεις στο mail σου τα άρθρα του blog μου και νέα, συμβουλές και workshops.

Και βέβαια μπορούμε να γνωριστούμε και μιλήσουμε live τις Κυριακές στις 11:00 μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για να μην το χάνεις στη σελίδα του New Path by Kalli στο Facebook με θέματα που αφορούν πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Γιατί η ζωή είναι υπέροχη και αξίζει να την ζεις με πάθος.

Έλα σε περιμένω.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Η ζωή είναι κάθε μέρα!
Διάλεξε την καλημέρα σου! Άλλαξε τη ζωή σου!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041