Άλλαξε ο χρόνος! Ε και;

Άλλαξε ο χρόνος! Ε, και;

Μπήκαμε πανηγυρικά στο 2023! 

Εύχομαι να γιόρτασες και εσύ με τον δικό σου τρόπο την αλλαγή του χρόνου και ελπίζω ο χρόνος να ήρθε γεμάτος χαρά, υγεία και αγάπη για σένα και την οικογένεια σου. 

Κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά ευχόμαστε η αλλαγή του χρόνου να φέρει την αλλαγή ζωής που όλοι ποθούμε. Μακάρι όμως οι αλλαγές να ερχόντουσαν τόσο μαγικά, δεν συμφωνείς; Να κοιμόμασταν λέει το 2022 και να ξυπνούσαμε το 2023, και όλα να είχαν αλλάξει. Όλα να ήταν καινούργια σαν άγραφο χαρτί. Φανταστικό; Μάλλον τρομαχτικό θα έλεγα.

Στον πραγματικό κόσμο ευτυχώς ξυπνάς και συνεχίζεις να βρίσκεσαι στον αγαπημένο σου χώρο περιτριγυρισμένη από τους ανθρώπους που αγαπάς. Ήταν απλά μια ακόμα νύχτα. Ναι ξέρω θα ήθελες να αλλάξεις πολλά ίσως όμως τη πόρτα προς το καινούργιο, όποιο και αν είναι αυτό, χρειάζεται να την ανοίξεις μόνη σου και όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό, στην πραγματικότητα είναι υπέροχο. Η ζωή είναι δική σου και εσύ αποφασίζεις πως θα την ζήσεις. 

Αυτή την εποχή είμαι σίγουρη ότι μαθαίνεις για προγράμματα υλοποίησης στόχων, 100 στόχοι, SMART στόχοι, τέλειοι στόχοι, ουσιαστικοί στόχοι. Καταπληκτικές τεχνικές που σίγουρα θα σε πάνε εκεί που θέλεις.

Όμως τελικά γιατί δεν ζούμε την ζωή που ονειρευόμαστε;

Γιατί ξεχνάμε όλες αυτές τις υπέροχες υποσχέσεις που δώσαμε στον εαυτό μας;

Ίσως γιατί η ουσιαστική ερώτηση είναι αν «αλλάζουμε συνήθειες ή απλά αλλάζουμε πλευρό» περιμένοντας να δούμε τι θα μας φέρει η ζωή;

Οι αλλαγές έρχονται έτσι ουτ' αλλιώς. Έρχονται είτε τις θέλεις, είτε όχι. Και εκεί που νομίζεις ότι οκ τα κατάφερα ισορρόπησα, έρχονται ξανά και σε αναστατώνουν.

Περνάω και εγώ αυτή την περίοδο μια μεγάλη αλλαγή. Για άλλη μια φορά! Τα παιδιά μου είναι έτοιμα να φύγουν από το σπίτι. Αν έχεις παιδιά με καταλαβαίνεις. Αλλά και αν δεν έχεις, σίγουρα θυμάσαι πόσο δύσκολο βήμα ήταν να φύγεις από το πατρικό σου σπίτι. Πόσα συναισθήματα, πόσες σκέψεις, πόσοι φόβοι, πόσες ανατροπές. Τώρα που το ζω από την άλλη πλευρά - του γονιού, σου λέω ότι και από αυτή την πλευρά, η αλλαγή είναι τεράστια. Όσο και αν έχεις προετοιμαστεί, πάλι απροετοίμαστη αισθάνεσαι.

Και αν μου πεις τι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια, θα σου πω ότι το πιο σημαντικό ήταν να κάνω pause. Να δίνω χρόνο και χώρο στον εαυτό μου να νιώσει, να καταλάβει και να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση. Οι αλλαγές θέλουν χρόνο και συνειδητότητα για να μην είναι καταστροφικές για εσένα και τους γύρω σου. Αν λοιπόν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι, αυτό είναι ο τρόπος που στέκεσαι απέναντι στις αλλαγές. Γιατί όσο σημαντικό είναι να φέρνεις αλλαγές, άλλο τόσο είναι να μπορείς να τις αποδεχτείς και να τις εντάξεις ομαλά στη ζωή σου.

Κάθε φορά που περνάς μια φάση της ζωής που χρειάζεται να αποφασίσεις κάτι. η αναστάτωση είναι μεγάλη. Ας πούμε ότι χρειάζεται να αποφασίσεις, αν θα χωρίσεις ή θα παντρευτείς, αν θα αλλάξεις καριέρα, δουλειά ή θα ζητήσεις αύξηση, αν θα αποχωριστείς για πρώτη φορά το παιδί σου (μη γελάς τεράστια αλλαγή πίστεψε με) ή ακόμα και αν θα κάνεις παιδί, ή αν θα φροντίσεις περισσότερο την υγεία σου, ο φόβος της αλλαγής σε παγώνει και αν δεν δώσεις στον εαυτό σου χώρο και χρόνο, δεν θα κάνεις το επόμενο βήμα.

Όποια πόρτα και αν έχεις να ανοίξεις μπροστά σου, δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει και το άγνωστο είναι ΑΓΝΩΣΤΟ. Είναι σημαντικό λοιπόν, να δώσεις στον εαυτό σου χώρο και χρόνο και κυρίως, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη. Αυτό βοηθάει περισσότερο από όσο πιστεύεις. Η μεγαλύτερη δύναμη, ιδίως των γυναικών, είναι στην ομάδα. Όταν βρίσκεις και άλλους με τις ίδιες ανησυχίες με εσένα όλα γίνονται πιο εύκολα. Για όλα υπάρχει μια λύση φτάνει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τη δει.


​Φέτος λοιπόν σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά του New Path by Kalli διαφορετικά. Με ένα workshop σχεδιασμένο ακριβώς για σένα που θέλεις να φέρεις αλλαγές. Σε αυτό όμως θα μάθουμε την τεχνική πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε μεγάλη αλλαγή που θα σου φέρει η ζωή ή που εσύ θα αποφασίσεις. Κυρίως όμως θα μάθουμε να διακρίνουμε τις επιλογές που υπάρχουν και τη δυνατότητα που έχεις να διαλέξεις εκείνη που εσύ χρειάζεσαι. Κάνε δώρο λοιπόν αυτή τη χρονιά στον εαυτό σου να βρεθείς σε μια ομάδα υπέροχων γυναικών, σαν και εσένα, που έχουν αποφασίσει να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους και κάνε άμεσα κράτηση θέσης στο Αλλάζεις συνήθειες ή πλευρό που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου με φυσική παρουσία - έχουν μείνει μόνο 4 θέσεις ακόμα - και σε περιμένουμε με την Αρετή Βάσσου για να βρούμε παρέα τον καλύτερο δρόμο για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Μπορείς να ζήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι φτάνει να τολμήσεις.

Με αγάπη

Κάλλι

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Η συνεπιμέλεια διαφορετικά!
Νιώσε άνετα μέσα στις αλλαγές

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041