ΔΗΜΗΤΡΑ & ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Η θηλυκή δύναμη της αναγέννησης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Η δύναμη της αναγέννησης Η φωτό είναι από μια γυναίκα μέσα στο νερό σε χρώματα γαλάζιο-γκρι και ροζ. Τη βλέπουμε σαν να χορεύει μέσα στο νερό και δεν βλέπουμε το κεφάλι της που έχει ήδη αναδυθεί
Δήμητρα και Περσεφόνη, ο ελληνικός μύθος του κύκλου της ζωής, αλλά και ένας μύθος που φανερώνει όλητην θηλυκή δύναμη της αλλαγής, της προσαρμογής και της αναγέννησης. Μάνα και κόρη, βυθίζονται στο πένθος, τη λύπη, την απελπισία για να βγουν στη συνέχεια στην επιφάνεια φωτεινές και ολοκληρωμένες, θεές, βασίλισσες. Ένας υπέροχος μύθος αυτογνωσίας, ίασης και αυτοπροσδιορισμού.

Πως μας συναντάει ο μύθος σήμερα;

Μια χοροθεραπεύτρια, η Ευρώπη Σταυροπούλου και μια life coach, η Κάλλι Λάσκαρη θα δοκιμάσουν να φέρουν στο σήμερα τα μυστικά του μύθου της Δήμητρας και της Περσεφόνης. Η κάθοδος της Κόρης και η άνοδος της Περσεφόνης είναι ένας μύθος πλούσιος σε αρχετυπικές φιγούρες και σύμβολα. Είναι να πολύ-επίπεδο ταξίδι γνώσης της γυναικείας δύναμης και θεραπείας της ψυχής. 

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι

... θα έρθουμε σε επαφή τα όλα αρχέτυπα του μύθου της Δήμητρας και της Περσεφόνης

... θα βρούμε τους τρόπους που ο μύθος ενισχύει την Θηλυκή Δύναμη

... θα αναγνωρίσουμε τους τρόπους που μας αγγίζει ο μύθος αυτός

... θα χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας ως εργαλείο έκφρασης του μύθου

... θα διερευνήσουμε τον δρόμο που μας διδάσκει ο μύθος για την αναγέννηση και την αντιμετώπιση της απώλειας.

Θα μπορούσαν να είναι σημαντικοί οι αρχαίοι μύθοι για μας σήμερα;

Στη σημερινή εποχή της ιλιγγιώδους ανάπτυξης, οι αλλαγές γίνονται αστραπιαία και χωρίς προλόγους, επιβάλλονται σχεδόν βίαια. Η διαδικασία προσαρμογής στο αναπάντεχο, η παροδικότητα των πραγμάτων, η σχέση του αρσενικού και του θηλυκού στοιχείου, η αντιμετώπιση της απώλειας της αθωότητας, η λελογισμένη αντίσταση, η αποδοχή είναι μερικά από αυτά που μας διδάσκουν η Δήμητρα και η Περσεφόνη μέσα από το ταξίδι τους στον κάτω κόσμο.

«Οι γυναίκες είναι ικανές να προσαρμόζονται σε συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν, μένουν αφοσιωμένες μέχρι τέλους και επιδεικνύουν μεγάλη γενναιότητα», λέει η Clarissa Rinkola Este στις Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους. Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης μας διδάσκει ακριβώς πως μπορούμε να τα βάλουμε με ό,τι μας αρπάζει τη χαρά, φέρνοντας μας σε επαφή με την θηλυκή μας δύναμη, που είναι το κλειδί για μια ζωή ολοκληρωμένη και χαρούμενη.

Νιώσε άνετα με τη θηλυκή σου δύναμη

Σ΄ αυτό το εργαστήρι θα επιχειρήσουμε εκτός από τη βιωματική προσέγγιση μέσω του λόγου να δοκιμάσουμε την προσέγγιση του μέσα από κινητικά τελετουργικά (πρωτόγονη έκφραση*) εμπνευσμένα από αυτή την δυνατή αυτή ιστορία αλλαγής, να έρθουμε σε επαφή με την θηλυκότητα μας και μέσα από το σώμα μας θα ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται στα λόγια του μύθου.

Εμείς πιστεύουμε βαθιά στην έμφυτη Δύναμη των Γυναικών που μπορούν να μετατρέπουν όλα τα ανάποδα του κόσμου σε υπέροχες στιγμές και ιστορίες γεμάτες αγάπη και σοφία. Είμαστε πάντα έτοιμες να κάνουμε ότι χρειάζεται για να δώσουμε ζωή σε ό,τι θεωρούμε σημαντικό. Οι εύκολες λύσεις και οι σωτήρες που θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη της δικής μας ζωής, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.

Έχεις την δύναμη μέσα σου για να κινητοποιήσεις την αποφασιστικότητα και την επιμονή που χρειάζεσαι για να κάνεις εκείνες τις αλλαγές που αξίζουν τον κόπο. Όλα έχουν κόστος, ακόμα και το να παραμείνεις ακίνητη. Η ουσία βρίσκεται στην αλήθεια που αντέχεις να παραδεχτείς. Οι επιλογές είναι μπροστά σου, καθώς και το δικαίωμα να επιλέξεις την αδράνεια. Όλα είναι μια επιλογή. Μαζί θα περπατήσουμε πέρα από τα όρια που σε έχουν κάνει να πιστέψεις ότι δεν έχεις πια καμία επιλογή και θα αφήσουμε τη Δήμητρα και τη Περσεφόνη, μας οδηγήσουν και να μας διδάξουν πως να αλλάξουμε τον τρόπο που στεκόμαστε απέναντι σ αυτόν τον κόσμο που συνεχώς αλλάζει.


Τι είναι η πρωτόγονη έκφραση

Η Πρωτόγονη Έκφραση (Primitive Expression) είναι μια χοροθεραπευτική τεχνική που αναπτύχθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του '70, εστιάζοντας στα κοινά χαρακτηριστικά των χορών των πρωτόγονων λαών. Χρησιμοποιεί απλές και προσιτές στον καθένα κινήσεις, ώστε να αναδείξει την προσωπική έκφραση, αλλά και τη δυναμική της ομάδας. Προτείνει συμβολικές κινητικές φόρμες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη φύση, τη μυθολογία και την παράδοση και συνοδεύεται από τον ήχο των κρουστών και τα φωνήματα των συμμετεχόντων. Είναι ένας δυναμικός και ενθουσιαστικός χορός που δημιουργεί μια απελευθερωτική συνθήκη έκφρασης και αυτοπραγμάτωσης

Κλείσε θέση στο βιωματικό εργαστήριο

Το workshop απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες γυναίκες, αλλά και άντρες που θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με αυτό το κομμάτι του εαυτού τους. Δεν χρειάζεται καμιά προηγούμενη εμπειρία με τη χοροθεραπεία ή το χορό. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά και άνετα ρούχα, κάλτσες, μια και θα είμαστε σίγουρα χωρίς παπούτσια, και βέβαια ανοιχτή και παιχνιδιάρικη διάθεση αυτό-εξερεύνησης.

Ημερομηνία: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 18:00.
Ώρα λήξης: 21:00.
Γλώσσα: Ελληνικά.
Επικοινωνία - κράτηση θέσων
Κάλλι Λάσκαρη 6947265030
Ευρώπη Σταυροπούλου 6984758471
Τοποθεσία: Κίνησις21, Ματρόζου 21, Κουκάκι
Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 20 άτομα
Κόστος εγγραφής: 60€ συν ΦΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής επικοινώνησε μαζί μας

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις αυτή την ξεχωριστή εμπειρία;


Λίγα λόγια για την Κάλλι Λάσκαρη

Λίγα λόγια για την Ευρώπη Σταυροπούλου

Η Κάλλι Λάσκαρη είναι πιστοποιημένη life coach, από το πρόγραμμα Robbins Madanes Coaching Training και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ιδρύτρια του New Path by Kalli, ενός δρόμου προσωπικής ανάπτυξης που διδάσκει γυναίκες κυρίως, αλλά και άνδρες, αποφασισμένους να ζήσουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους, πώς να συνδέονται με τη θηλυκή τους ενέργεια, τον σκοπό και την προσωπική τους δύναμη, ώστε να επιτύχουν ελευθερία και ολοκλήρωση μέσω του υπογεγραμμένου coaching προγράμματος της «RecreateYourLife».

Στα workshops, τις συναντήσεις προσωπικής καθοδήγησης, στα άρθρα, αλλά και στα live της, η Κάλλι συνδυάζει στρατηγικές παρεμβάσεις, εργαλεία του life coaching, τη θηλυκή ενέργεια και τα διαισθητικά χαρίσματά της, προκειμένου να βοηθήσει όσους αισθάνονται ότι έχουν κολλήσει σε μια φάση της ζωής τους. Σκοπός είναι να ξεκαθαρίσουν τις περιοριστικές τους πεποιθήσεις, να ανακαλύψουν τις κρυφές τους δυνάμεις και να δημιουργήσουν τη ζωή που οι ίδιες επιλέγουν να ζήσουν.

Έχοντας η ίδια ξαναχτίσει τη ζωή της από το μηδέν, μετά από ένα διαζύγιο και κατάθλιψη, η Κάλλι ξέρει ακριβώς πώς να χαράξει ένα νέο μονοπάτι προς μια ουσιαστική και γεμάτη αφθονία ζωή και προσφέρει σε όσους δουλεύουν μαζί της ένα αποδεδειγμένο σχέδιο επιτυχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website: https://www.newpathbykalli.gr/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kalli-laskari/ 

Η Ευρώπη Σταυροπούλου, παράλληλα με τα ταξίδια και τις περιηγήσεις της, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το θέατρο και τον χορό από νεαρή ηλικία. Αποφοίτησε από το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004, ενώ απέκτησε πρακτική εκπαίδευση στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής του Δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια στο ΚΕΘΕΑ και στο σωματείο για την απεξάρτηση «Θησέας» στο Δήμο Καλλιθέας.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και την Ιyengar yoga και διδάσκει yoga και κίνηση από το 2003. Συνεργάστηκε με χώρους δημιουργικής έκφρασης για παιδιά (Μικρές Ιστορίες, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης) και το κλειστό πρόγραμμα του «18 Άνω» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Πραγματοποίησε εργαστήρια κίνησης και happenings στο πλαίσιο συνεργασίας με δημιουργικούς χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού, με στόχο την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και συμμετείχε σε Φεστιβάλ χορού και δημιουργικής έκφρασης (Παιγνιόθεν, Μικρό Φεστιβάλ χορού Ύδρας).

Από το 2013 διοργανώνει κύκλους Χοροθεραπευτικών σεμιναρίων και δράσεις σε συνεργασία με σχολές χορού και άλλους φορείς (ΚΙΝIΤΗΡΑΣ, «Κίνισις21», Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας κ.ά.), ενώ παράλληλα ασκεί τη χοροθεραπεία σε ομαδική και ατομική βάση.

Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε το σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση, που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του «18 Άνω» στο ΨΝΑ και στη συνέχεια παρακολούθησε τον τριετή κύκλο ΒΑΔΟ (Βασικές αρχές διεργασίας ομάδας) του Processwork Hub. Το 20017-19 συμμετείχε με εισαγωγικά σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς κύκλους για τη γνωριμία με τη Χοροθεραπεία που διοργανώθηκαν από το «18 Άνω» και αναφερόντουσαν σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και είχε διοικητικό ρόλο σ΄ αυτή, ως μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, ενώ πλέον διδάσκει με αντικείμενο την Χορορυθμική θεραπεία (Πρωτόγονη Έκφραση) στο πλαίσιο του τετραετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της Ένωσης και τελεί Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.Σημαντικές πληροφορίες

Οι συμμετέχουσες ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα τύπο εγγραφής ήχου, βίντεο, εικόνας και αναπαραγωγής κειμένου χωρίς την έγγραφη άδεια μας.

Σε περίπτωση ακύρωσης, το εργαστήριο θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

Η συνάντηση γίνεται σε κλειστό χώρο και ακολουθούμε τις τρέχουσες οδηγίες προστασίας κατά του COVID-19.

Η συμμετοχή σε ανήλικους και παιδιά δεν επιτρέπεται.

Το κάπνισμα εντός του χώρου δεν επιτρέπεται. 

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου Εργαστηρίου: Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση, διατήρηση και επεξεργασία των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων για την ομαλή λειτουργία του εργαστηρίου (όνομα, επίθετο, email, τηλέφωνο, ιστοσελίδα, blog, social media). Επιπλέον, αποδέχεστε τη δημοσίευση των φωτογραφιών & βίντεο που σας συμπεριλαμβάνουν, στα ψηφιακά κανάλια του Newpath της Κάλλι Λάσκαρη και της Ευρώπης Σταυροπούλου. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πως μπορείς να βρεις την ιδανική για σένα σχέση!
Μην το παίρνεις προσωπικά!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Επικοινωνία

  • Φορνέζη 40, 176 75 Καλλιθέα

  • Τ. 2109577132

  • Κ. 6947265030

  • Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2024

NEW PATH ΑΜΚΕ ΑΦΜ 997002041