5 Τύποι Ανθρώπου που Θέλεις να Έχεις Γύρω Σου

5 Τύποι Ανθρώπου που Θέλεις να Έχεις Γύρω Σου

«Αν οι φίλοι σου σου λένε να πας πιο σιγά, τότε σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε να έχεις για φίλους».

​Tony Robbins 

Λατρεύω τις ομάδες αυτό είναι γνωστό.

Κατά την γνώμη μου τίποτα δεν είναι πιο βοηθητικό και δυνατό από μια δυνατή ομάδα στήριξης. Ανθρώπους δηλαδή που να μπορείς να βασιστεί, να μοιραστείς αυτά που σκέφτεσαι και να σε στηρίξουν.

Δύσκολο θα μου πεις!

Ναι έτσι πιστεύουμε το ξέρω. Άλλωστε τα περισσότερα άρθρα που διαβάζω είναι για το πώς να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και όχι πως να συνδεθείς με ενδυναμωτικούς ανθρώπους.

Μπορείς όμως να δημιουργήσεις μια ομάδα ανθρώπων που να σε ενδυναμώνει, να σε καταλαβαίνει και να μπορεί να σε στηρίξει να αλλάξεις τη ζωή σου, φτάνει να θέλεις.

Οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε τους βολικούς, παλιούς, καλούς γνωστούς μας ακόμα και αν σπάνια βρίσκουν έναν ενθαρρυντικό λόγο να πουν για κάτι που ονειρευόμαστε. Κάπως όπως φοράμε τα παλιά μας ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε «άνετα», ακόμα και αν δεν μας ταιριάζουν πια. Ίσως γιατί έτσι μας δίνουν την καλύτερη δικαιολογία να μείνουμε στην ασφάλεια του «δεν γίνεται», -αφού σου το λένε και οι άλλοι στην τελική, αλλά αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει μόνο για μένα.

Αν όμως θελήσεις να ζήσεις μια ζωή όπως την ονειρεύεσαι τότε υπάρχουν 5 τύποι ανθρώπων που αξίζει να είναι γύρω σου, γιατί σίγουρα θα της αλλάξουν επίπεδο.

Ποιοι είναι αυτοί; 

Ο εμπνευστής 

Πρώτος πρώτος και καλύτερος. Είναι εκείνος που έχει ένα όραμα στη ζωή του, που αγωνίζεται γι αυτό. Σου δημιουργεί την ανάγκη και την δυνατότητα να κάνεις και εσύ κάτι στη ζωή σου, να προχωρήσεις. Είναι εκείνος που σε κάνει να θες να τον ακολουθήσεις ή να βρεις το δικό σου σκοπό σε αυτή τη ζωή.

Όταν βρίσκεται γύρω σου νιώθεις τις ιδέες να γεννιούνται μέσα σου και την ανάγκη να τις κάνεις πραγματικότητα.

Αν έχεις γύρω σου έναν άνθρωπο που σε εμπνέει, τότε ξέρεις τι σου λέω.

Ο ενθαρρυντικός

Εκείνος που ξέρει το ΓΙΑΤΙ σε αυτό που κάνει και έτσι τα πράγματα που κάνει ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Πολύ σπάνια δυσκολεύεται να προχωρήσει, του είναι πολύ ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει και πως πρέπει να γίνει γιατί ξέρει τι θέλει.

Αν τον έχεις γύρω σου θα σε βοηθήσει να βρεις το δικό σου κίνητρο και να αποφύγεις άσκοπες διαδρομές και κυρίως τις αναβολές. Συνήθως εργάζεται σκληρά για αυτό που θέλει να καταφέρει, χωρίς να πτοείται από την κούραση και σε προτρέπει να κάνεις το ίδιο. Σε μαθαίνει να κάνεις χρονοδιαγράμματα και να εστιάζεις στα σημαντικά πράγματα. Είναι εκεί  κάθε φορά που πέφτεις για να σου βρει το λόγο να συνεχίσεις.

Ο ανοιχτόμυαλος 

Εκείνος που καταλαβαίνει τι λες, ακόμα και αν εσύ δεν το έχεις ξεκάθαρο. Συχνά έχει την δυνατότητα να πάει και λίγο πάρα πέρα, και λίγο πάρα πέρα, αυτό που σκέφτεσαι. 

Βλέπει την δυνατότητα, όχι τη δυσκολία. 

Είναι δίπλα σου για να πας και εσύ πάρα πέρα και να βγεις από τον κύκλο της (αν)ασφάλειας σου. Βλέπει την μεγαλύτερη εικόνα και συνήθως έχει την ικανότητα να σε κάνει να την δεις και εσύ. Πιστεύει απόλυτα ότι για όλα υπάρχει ένας τρόπος, μια λύση ακόμα και αν δεν την ξέρεις αυτή τη στιγμή.

Ο ενθουσιώδης 

Είναι εκείνος ο τύπος που όταν σου μιλά μαζί του δεν μπορείς να μην νιώσεις τη λάμψη στα μάτια του. 

Το πάθος του είναι προφανές και ξεχειλίζει. Σε παρασύρει, σε ενθουσιάζει, όπως και ο εμπνευστής σε κάνει να θέλεις αυτή την ενέργεια στην ζωή σου. Μερικές φορές μπορεί να σε φοβίζει λίγο, όμως συνήθως νιώθεις τον αέρα να αλλάζει όταν είσαι μαζί του.

Σε προκαλεί να σκεφτείς ότι η ζωή αξίζει να την ζεις μόνο αν είσαι ερωτευμένη μαζί της.

Ο ευγνώμων 

Και τέλος .. αλλά όχι λιγότερο σημαντικός γιατί είναι αυτός που σε διδάσκει να ζεις στο τώρα και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε βρίσκεται γύρω σου. 

Νιώθεις ότι έχει μια εσωτερική ηρεμία και πληρότητα, που στη μεταδίδει και σου επιτρέπει και να είσαι ο εαυτός σου. Είναι απόλυτα παρών και σου δίνει την αίσθηση ότι πάντα υπάρχει χρόνος. 

Είναι εκείνος που ζει και χαίρεται την κάθε στιγμή.

Αυτοί οι άνθρωποι σε βοηθούν να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον ανάπτυξης και χαράς γύρω σου και να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή.

Είναι γνωστή η παροιμία με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Έτσι λοιπόν ένας εμπνευστής θα φέρει έμπνευση στη ζωή σου

Ένας ενθαρρυντικός θα σε ενθαρρύνει να προχωρήσεις

Ένας με ανοιχτό μυαλό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις πάρα πέρα.

Ένας ενθουσιώδης θα εμπνεύσει πάθος και ενθουσιασμό σε ότι ονειρεύεσαι.

Και τέλος ένας ευγνώμων θα σε μάθει να ζεις και να χαίρεσαι το ΤΩΡΑ.

Ζώντας και μιλώντας μαζί τους βλέπεις τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν, τις συνήθειες τους και αυτό σου δίνει μια άλλη οπτική στα πράγματα. 

Σιγά σιγά σε παρασύρουν στο δικό τους υπέροχο κόσμο.

Πως όμως βρίσκεις αυτούς τους ανθρώπους;

Πρώτα-πρώτα πρέπει να τους θέλεις στη ζωή σου και να ανοίξεις σε αυτούς.

Με ανοιχτό μυαλό και καρδιά, αλλά κυρίως βγαίνοντας από τον κύκλο της κοινωνικής σου ασφάλειας, θα τους συναντήσεις. Βρίσκονται εκεί έξω.

Είναι φαντάζομαι γνωστή η ρήση «Αν θες να βρεις κάτι, πρέπει να γίνεις εσύ αυτό που ψάχνεις». 

Ξεκινώντας λοιπόν την διαδικασία να φέρεις τους ανθρώπους αυτούς στη ζωή σου – που ίσως υπάρχουν ήδη δίπλα σου, αλλά δεν τους βλέπεις – πρέπει να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν αυτούς, τότε θα εμφανιστούν μπροστά σου. 

Να γίνεις αυτό που θέλεις ακόμα και χωρίς να είσαι τελείως «έτοιμη». Να ενεργείς με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι.

Να είσαι εμπνευστής, ενθαρρυντικός, ανοιχτόμυαλος, ενθουσιώδης και κυρίως ευγνώμων και τότε οι άνθρωποι που θα τραβάς γύρω σου θα είναι συντονισμένοι σε αυτές σου τις ενέργειες.

Προσωρινά ίσως αυτό να σου φαίνεται άβολο, να το κάνεις με σκέψη, αλλά είναι ένα μικρό τίμημα σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχει στη ζωή και για τις σχέσεις που θα χτίσεις

Και μην ξεχνάς δεν είσαι μόνη.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσει και άλλους, μοιράσου το. Αν θες να παίρνεις νέα μου, κάνε like στη σελίδα μου και γράψου στην mail list και θα λαμβάνεις στο mail σου τα άρθρα του blog μου και τα σεμινάρια που ετοιμάζω.

Και βέβαια αν θέλεις να ακούσεις περισσότερα για το πως μπορείς να αποκτήσεις μια δική σου ομάδα στήριξης έλα μαζί μας την Κυριακή στις 11.00 στο live στη σελίδα του New Path by Kalli στο Facebook που θα μιλήσουμε για το θέμα αυτό. Σε περιμένω.

Και μην ξεχνάς

Η ζωή είναι υπέροχη και αξίζει να την ζεις με πάθος!!

Μοναξιά!!
Τελειότητα.. η μάσκα του φόβου της κριτικής.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

New path by Kalli ©. All rights Reserved. 2018-2020

ΑΜΚΕ NEW PATH MAKE ΑΦΜ 997002041